Семінар-практикум шкільних бібліотекарів Лубенської ТГ

Семінар-практикум шкільних бібліотекарів Лубенської ТГ

9 листопада в День української писемності та мови на базі Опорного закладу «Засульський ліцей Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області» відбувся семінар-практикум «Особливості роботи шкільного бібліотекаря з бібліотечним фондом закладу освіти» для шкільних бібліотекарів закладів загальної середньої освіти Лубенської територіальної громади. Мета заходу - удосконалення професійної компетентності шкільних бібліотекарів, набуття практичних навичок роботи з фондом бібліотеки освітнього закладу, актуалізація основних положень, алгоритм дій бібліотечного працівника та забезпечення якісного бібліотечно – інформаційного обслуговування учасників освітнього процесу закладів освіти Лубенської ТГ.

 

Із привітальним словом до присутніх звернулася Січкар Надія Андріївна, директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників. У своєму виступі Надія Андріївна зазначила про здобутки, проблеми та перспективи бібліотечної справи шкіл.
Пленарну частину семінару продовжила заступник директора з навчально-виховної роботи Третяк Любов Іванівна, яка презентувала досягнення учнівського та педагогічного колективів, матеріально - технічну базу закладу, акцентуючи увагу на питаннях підвищення якості освіти, змісту і форм організації освітнього процесу через використання інформаційно – комунікаційних технологій.
Завідуюча бібліотекою Опорного закладу «Засульський ліцей» Жадан Оксана Анатоліївна виступила із доповіддю «Професійна компетентність бібліотекаря - запорука ефективного функціонування бібліотеки». Вона поділилась з учасниками семінару своїм досвідом роботи, презентувала колегам створений бібліотечний сайт. Адже успіх у впровадженні інновацій у бібліотеці безпосередньо залежить від особистості бібліотекаря, його творчого потенціалу, готовності до безперервної самоосвіти, здатності до гнучкого соціально-педагогічного мислення.
ZASY 17112022
Продовжила реалізовувати мету семінару завідуюча бібліотекою Лубенського закладу загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів № 4 Сметанко Аліна Анатоліївна, яка змістовно та покроково розповіла про особливості актуалізації бібліотечного фонду взагалі та в умовах воєнного стану, нагадала нормативно-правову базу, якою повинен користуватися бібліотечний працівник закладу освіти.
Своїм практичним досвідом з учасниками семінару поділилася завідуюча бібліотекою Лубенської загальноосвітньої школои № 3 Вольніченко Наталія Іванівна, яка ознайомила з основними положеннями роботи з бібліотечним фондом: його складом, джерелами поповнення, сумарними й індивідуальним обліком, перевіркою та вилученням документів.
ZAS D 17112022
Наступним етапом проведення заходу було відвідування краєзнавчого музею Опорного закладу «Засульський ліцей». Учасники семінару мали можливість насолоджувались розповіддю директора Опорного закладу «Засульський ліцей» Савенкова Анатолія Олексійовича та старшокласниць -екскурсоводів, які провели цікаву і змістовну екскурсію в музеї. Відвідувачі доторкнусь до неймовірного світу нашої минувшини й сьогодення, поринули у славне й трагічне історичне минуле, кожен відкрив для себе нові сторінки історії рідного краю, культурно-історичні цінності й духовні реліквії, пишаючись почуттям гордості за досягнення попередніх поколінь.
ZAS S 17112022
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Лубенської міської ради висловлює щиру вдячність директору ліцею Савенкову Анатолію Олексійовичу за цікаву екскурсію до музею та забезпечення належних умов для проведення семінару, завідуючим бібліотек за активну участь у заході та популяризацію досвіду з питання ефективної роботи з бібліотечним фондом.
Консультант ЦПРПП Альона ТАРАНЕЦЬ

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!