Шкаралупа від цього горіха — надзвичайно цінна сировина.
Якщо потрібно терміново підгодувати однорічні рослини, то залишки потрібно спалити, щоб отримати золу.
Зрештою можна отримати відмінне джерело кальцію, фосфору і калію.
Шкаралупу від горіхів, я не викидаю на смітник, а відвожу на дачу, так як вона має дуже корисні властивості для садових плодових культур і квітів, - говорить лубенка Катерина Іванівна.
Якщо ґрунт покрити шкаралупками, то вони будуть краще утримувати вологу, а також допоможуть запобігти появі бур'янів.
Шкаралупа довго розкладається, а значить, що в разі якщо її прикопати на грядках або біля дерев, то вона довго буде насичувати культури корисними елементами.
З горіхової шкаралупи можна створити відмінний дренажний шар в тому місці, де планується посадка дерев. Особливо це актуально для тих городників, чиї ділянки розташовані в низинах, де може накопичуватися зайва волога.