У ЛУБНАХ ТРИВАЄ СПІВПРАЦЯ З USAID «ГОВЕРЛА»

У ЛУБНАХ ТРИВАЄ СПІВПРАЦЯ З USAID «ГОВЕРЛА»

У рамках співпраці Лубенської територіальної громади налагоджено міцні партнерські зв’язки з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА», з яким ще у 2021 році була укладена відповідна Угода. З початку повномасштабної війни у її рамках громада отримала допомогу у вигляді техніки та обладнання для подолання наслідків надзвичайних ситуацій та підвищення інституційної спроможності громади на суму
близько 1,8 млн. грн.
Крім того, у рамках реалізації грантового проєкту ми отримали 50 оцинкованих контейнерів для збору ТПВ, 50 сітчастих контейнерів для збору пластикових відходів та 55 пластикових ящиків для піщано-сольової суміші.
Також експерти Проєкту «ГОВЕРЛА» неодноразово організовували та проводили семінари, тренінги, навчання, консультації, круглі столи на різноманітну тематику, що надало можливості фахівцям органів місцевого самоврядування отримати нові знання та навички та успішно застосовувати їх на практиці.
goverlaa7112022
Одним з напрямків діяльності у ході співпраці є робота фахівців громади у проєкті «Надання психосоціальної та емоційної підтримки населенню та покращення в громаді якості надання послуг з психічного здоров’я», який реалізує Асоціація інноваційної та цифрової освіти через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». У рамках реалізації цього проєкту було організоване навчання фахівців громади, відібраний «старший психолог громади», яким стала практичний психолог спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 6 Катерина Когут, організований онлайн-курс для соціальних працівників, освітян та державних службовців тощо та поінформовано населення щодо можливості отримати психосоціальну допомогу та емоційну підтримку.
04 листопад у форматі онлайн відбувалася прес-конференція за результатами цього проєкту. Не зважаючи на труднощі, які виникли у зв’язку з відключенням електроенергії, Лубенській територіальній громаді як активному учаснику проєкту все ж вдалося долучитися до цього заходу.
У онлайн конференції від нашої громади взяли участь заступник Лубенського міського голови Ірина Харченко, начальник відділу економічного розвитку і торгівлі Олена Цох-Карунська та «старший психолог громади» -практичний психолог Лубенської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 6 Катерина Когут.
Організатори заходу проаналізували діяльність громад у рамках проєкту та подякували учасникам за активну роботу у цьому напрямку. Ірина Харченко, у свою чергу, від імені всієї громади висловила подяку організаторам проєкту за проведені заходи та за можливість збагатитися новими знаннями і навичками у сфері психосоціальної допомоги та емоційної підтримки. Пані Ірина зазначила, що під час повномасштабної війни такі знання є як ніколи важливими і актуальними, адже фахової допомоги зараз потребують практично всі верстви населення, починаючи від наших захисників та членів їх сімей та закінчуючи ВПО та пересічними громадянами.
GOV 7112022
 
Відтак, Ірина Харченко подякувала організаторами за співпрацю у рамках проєкту та висловила сподівання щодо подальшого співробітництва та реалізацію ще не одного спільного цікавого проєкту заради розвитку нашої громади та відновлення України.
Інформація і фото з сайту Лубенської міської ради

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!