Редьку сьогодні можна відшукати практично в будь-якому супермаркеті. Цей овоч — справжнє джерело вітамінів, тому його варто включати в своє меню весь рік. Наприклад, готувати смачні корисні салати з редьки.
Салат із зеленої редьки з морквою
Інгредієнти: 270 г зеленої редьки, 160 г моркви, маленький солодкий перчик, пучок зелені, 2 ст. л. олії, 1 ст. л. соєвого соусу, щіпка цукру, 2 ст. л. соку лимона. Як приготувати вітамінний салат із зеленої редьки, розглянемо детальніше.
- Очищену моркву нарізати соломкою. Зручно для цього використовувати спеціальну терку або навіть кухонний комбайн.
- До коренеплоду висипається сіль, і він злегка розминається руками.
- Таким же чином нарізати солодкий перець і зелена редька. Остання хвилин на 10 – 12 заливається сумішшю води і соку лимона. Це зробить її смак не таким «сильним».
- Для заправки залишилися інгредієнти змішуються. Зелень дуже дрібно нарізається.
- У мисці змішується морквина, віджата від води редька і перець. Додаються зелень і заправка.
Перед подачею салат з редьки з морквою повинен настоятися кілька хвилин.
Простий рецепт салату з білої редьки
Інгредієнти: 420 г білої редьки, 2 великі морквини, 2 кислуватих яблука, по великій ложці натурального йогурту (несолодкого) і майонезу, сіль, щіпка свіжомеленого перцю, дрібна сіль.
- Морква і яблука очищаються від шкірки. Далі ці інгредієнти труться на тертці з середніми отворами.
- Таким же чином подрібнюється очищена редька.
- Закуска заправляється соусом з йогурту, майонезу, солі за смаком і свіжомеленого перчика.
Відразу після перемішування салат можна подавати до столу. Замість несолодкого йогурту допускається використовувати среднежирную сметану.
Вітамінний салатик з капустою
Інгредієнти: 160 г зеленої редьки, 340 г свіжої білокачанної капусти, 70 м соковитої моркви, по дрібці солі і цукру, мелена солодка паприка за смаком, 2 ст. ложки рафінованої соняшникової олії, 1 ч. ложка яблучного оцту.
- Білокачанна капуста тонко шинкуется, висипається в зручний салатник, присипається сіллю і добре розминається прямо руками. Це необхідно для того, щоб овоч став м’якшим.
- Сира морква нарізати якомога тонше. Це зручніше за все робити за допомогою звичайної овочечистки.
- Підготовлені в кроках вище овочі висипаються в миску, присипаються сіллю і цукром. Ще раз вони мнуться руками.
- Очищена редька ріжеться так само, як морква, і викладається поверх овочів.
- У миску виливається масло з оцтом, додається солодка паприка.
- Після чергового ретельного перемішування закуска подається до обіду.
Вона відмінно доповнює гарячі м’ясні страви. Особливо актуально її подавати до яловичині і баранині.
Джерело http://gurman.co.ua/salat-z-redki-14-receptiv-smachnogo-prigotyvannia-salativ-v-domashnih-ymovah/