Кухня недільного дня від газети лубенщина

Кухня недільного дня від газети лубенщина

"Харчо" з грузинської мови перекладається, як "яловичий суп". Саме тому традиційно його готують саме з яловичини, а не з баранини. Ми поділимося секретами першої страви і розповімо, в чому загадка справжнього грузинського супу.

Суп харчо по-грузинськи

складові

яловичина - 2 кг;
цибуля ріпчаста - 2 шт;
морква - 2 шт;
перець чорний горошком;
перець запашний горошком;
лавровий лист - 2 шт;
корінь петрушки;
корінь селери;

бодян;

зелень (трави грузинські);

сіль - за смаком.

Для харчо:

  • рис - 100 гр;
  • цибуля ріпчаста - 2-3 шт;
  • помідори - 2-3 шт;
  • часник - 2-3 зубчики;
  • лавровий лист - 2 шт;
  • коріандр - 2 ст.л;
  • вершкове масло - 100 гр;
  • хмелі-сунелі - 1.5 ч.л;
  • перець чорний горошком;
  • перець запашний горошком;
  • перець червоний пекучий;
  • сіль - за смаком.

Яловичину промити, нарізати шматками, залити холодною водою і поставити на вогонь. Після закипання прибирати пінку, помішувати м'ясо. Моркву і цибулю почистити, цілими додати в бульйон. Засипати перці горошком і лавровий лист. Потім додати корінь петрушки і селери, трави, обов'язково посолити. Накрити бульйон кришкою, поставити мінімальний вогонь і "томити" 3-4 години так, щоб суп не кипів.

Цибулю почистити, нарізати кубиками, те ж саме виконати з помідорами. Зелень дрібно нарізати, часник подрібнити. Рис промити, замочити у воді і залишити в ємності. Лавровий лист, коріандр, перці і хмелі-сунелі потовкти в ступці. 

У казан покласти вершкове масло, розтопити. Потім додати нарізану цибулю і ополоник жиру з м'ясного бульйону. Коли рідина випарується, а цибуля стане золотистого кольору, додати помідори. Тушкувати 5-7 хвилин, помішуючи. За бажанням можна посипати цукром або сіллю.

Дістати з бульйону м'ясо, відокремити від кісток і додати в казан. Засипати спеції, потім через сито процідити бульйон. Перемішати, після закипання покласти рис. Варити 15-20 хвилин на маленькому вогні під кришкою. В кінці додати зелень.

Вимкнути вогонь, накрити казан кришкою і настоювати харчо 15-20 хвилин.

Календар свят

Листопад, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
День працівника соціальної сфери
3
День інженерних військ
День ракетних військ тa артилерії
4
День залізничника
56
Міжнародний день запобігання експлуатації довкілля під час війни і збройих конфліктів
789
Всеукраїнський день працівників культури тa майстрів народного мистецтва
10
Міжнародний день бухгалтера
11121314
Всесвітній день боротьби пpоти діабету
Міжнародний день логопеда
1516
Міжнародний день терпимості
День працівників радіо, телебачення і зв'язку
Всесвітній день пам'яти жертв ДТП
День працівників сільського господарства
17
День студента
Міжнародний день студентів
Всесвітній день боротьби проти хронічної обструктивної хвороби легенів
18
День сержанта ЗСУ
19
День працівників гідрометеорологічної служби
День скловиробника
20
Всесвітній день дитини
День індустріалізації Африки
21
Всесвітній день телебачення
День Гідності та Свободи
День десантно-штурмових військ
22
Дeнь пам'яті жертв голодоморів
23
2425
Міжнародний день боротьби зa ліквідацію насильства відносно жінок
262728
День працівника фінансового моніторингу
2930
Міжнародний день захисту інформації

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!