Кухня недільного дня від газети лубенщина

Кухня недільного дня від газети лубенщина

"Харчо" з грузинської мови перекладається, як "яловичий суп". Саме тому традиційно його готують саме з яловичини, а не з баранини. Ми поділимося секретами першої страви і розповімо, в чому загадка справжнього грузинського супу.

Суп харчо по-грузинськи

складові

яловичина - 2 кг;
цибуля ріпчаста - 2 шт;
морква - 2 шт;
перець чорний горошком;
перець запашний горошком;
лавровий лист - 2 шт;
корінь петрушки;
корінь селери;

бодян;

зелень (трави грузинські);

сіль - за смаком.

Для харчо:

  • рис - 100 гр;
  • цибуля ріпчаста - 2-3 шт;
  • помідори - 2-3 шт;
  • часник - 2-3 зубчики;
  • лавровий лист - 2 шт;
  • коріандр - 2 ст.л;
  • вершкове масло - 100 гр;
  • хмелі-сунелі - 1.5 ч.л;
  • перець чорний горошком;
  • перець запашний горошком;
  • перець червоний пекучий;
  • сіль - за смаком.

Яловичину промити, нарізати шматками, залити холодною водою і поставити на вогонь. Після закипання прибирати пінку, помішувати м'ясо. Моркву і цибулю почистити, цілими додати в бульйон. Засипати перці горошком і лавровий лист. Потім додати корінь петрушки і селери, трави, обов'язково посолити. Накрити бульйон кришкою, поставити мінімальний вогонь і "томити" 3-4 години так, щоб суп не кипів.

Цибулю почистити, нарізати кубиками, те ж саме виконати з помідорами. Зелень дрібно нарізати, часник подрібнити. Рис промити, замочити у воді і залишити в ємності. Лавровий лист, коріандр, перці і хмелі-сунелі потовкти в ступці. 

У казан покласти вершкове масло, розтопити. Потім додати нарізану цибулю і ополоник жиру з м'ясного бульйону. Коли рідина випарується, а цибуля стане золотистого кольору, додати помідори. Тушкувати 5-7 хвилин, помішуючи. За бажанням можна посипати цукром або сіллю.

Дістати з бульйону м'ясо, відокремити від кісток і додати в казан. Засипати спеції, потім через сито процідити бульйон. Перемішати, після закипання покласти рис. Варити 15-20 хвилин на маленькому вогні під кришкою. В кінці додати зелень.

Вимкнути вогонь, накрити казан кришкою і настоювати харчо 15-20 хвилин.

Календар свят

Жовтень, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
День Захисника України
Міжнародний день літніх людей
День Українського козацтва
2
Міжнародний день ненасильства
34
Всесвітній тиждень космосу
Всесвітній день тварин
5
День працівників освіти
Всесвітній день вчителів
6
Міжнародний день лікаря
Міжнародний день архітектора
78
День юриста
9
Всесвітній день пошти
День ріелтора
10
Вcесвітній день психічного здоров'я
День працівників стандартизації тa метрології
Європейський день боротьби пpоти страти
11
Міжнародний день пo зменшенню небезпеки стихійних лих
12
День працівників Дeржавної санітарно-епідеміологічної служби
День художника
День кадрового працівника
131415
Всесвітній день сільської жінки
Міжнародний день білої тростини
16
Всесвітній день продовольства
День анестезіолога
Міжнародний день кредитних спілок
17
Міжнародний день боротьби зa ліквідацію убогості
18
День пpацівників целюлозно-паперової промисловості
19
День працівників харчової промисловості
20
Міжнародний день авіадиспетчера
Всеукраїнський день боротьби пpоти захворювання раком молочної залози
Міжнародний день кухаря та кулінара
212223
День рекламіста (Дeнь працівників реклами)
24
Всесвітній день інформації пpо розвиток
День Організації Об'єднаниx Націй
Тиждень роззброєння
День маркетолога
25
Тиждень роззброєння
26
Тиждень роззброєння
День автомобіліста і дорожника
27
Тиждень роззброєння
День української писемності і мови
28
Тиждень роззброєння
День визволення України вiд фашистських загарбників
29
Тиждень роззброєння
Дeнь працівників служби позавідомчої охорони
30
Тиждень роззброєння
31
Міжнародний день Чорного моря
  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!