У черговому номері газети Лубенщина читайте рецепти до десяти різних котлет.
А сьогодні пропонуємо котлети домашні.
Інгредієнти:
500 грамів м’яса — яловичина та свинина;
200 грамів м’якушки білого хліба;
середня цибулина;
півсклянки холодної води;
борошно для панірування;
дрібка солі та чорного перцю.
Приготування:
Миємо й обсушуємо м’ясо, у разі потреби очищаємо його від плівок і жилок.
Нарізаємо довільними шматочками м’ясо і цибулю так, щоб вони легко поміщалися в отвір м’ясорубки.
Готуємо хліб: зрізуємо скоринки, м’якушку заливаємо водою та ретельно віджимаємо.
Готуємо фарш за допомогою м’ясорубки. Додаємо воду й ретельно вимішуємо до однорідної структури. Солимо та перчимо до смаку.
Фарш розділяємо на однакові порції та формуємо в руках котлетки, відразу обкочуючи їх у борошні. Складаємо на змочену дошку або стільницю.
Смажимо котлети на добре розігрітій олії з двох боків.