Ще можна зробити останні зимові заготовки. Адже зараз у садкуах повно яблук, а морози близько. То що робити, щоб добро не пропало?
Беріть відерце і йдіть збирати плоди. Сьогодні ми з вами готуємо мочені яблука в трилітрових банках!!!
Приготовані з додаванням в маринад бджолиного меду, яблука виходять трохи солодкуватими та неймовірно смачними. Така страва нормалізує роботу ШКТ та підвищить імунітет.
Складові:
- Свіжі яблука твердих сортів;
- Холодна питна вода 5 л.:
- Кухонна сіль 100 гр.;
- Бджолиний мед 200 гр.;
- Цукор пісок 200 гр.;
- Спеції в кожну банку:
- Паличка кориці 1 шт.;
- Бутони гвоздики 3 шт.;
- Перець чорний горошком 5 шт.
Приготування
Наповніть чистими, невеликого розміру, яблуками скляні банки, в порожнечу прокладіть різані половинки та додайте в кожну корицю, гвоздику й перець. Далі в холодну воду додайте мед, цукор, сіль та гарно все перемішайте, щоб все добре розчинилося. Залийте цим розсолом яблука, накрийте пластмасовими кришками та залиште на кухонному столі на 4 доби, після перенесіть в холодильник чи на балкон. Залиште їх там на 30 діб, а після долийте трохи солодкої води так, як розсіл вбереться в яблука.
Якщо розсіл стане мутним — це нормально.