Недільного дня можна розслабитися і порадувати себе ситною смачною стравою - солянкою. При цьому можна застосувати всю свою кулінарну фантазію. Адже солянка страва-трансформер.
Отож беремо ніж і розпочинаємо
Яловичина або свинина – 400 г
Сосиски або курячі крильця – 4 шт
Варена ковбаса або буженина – 200 г
Солоні огірки – 3 шт
Шинка – 200 г
Цибуля ріпчаста – 1 шт
Петрушка – 1 пучок
Маслини без кісточок – 1 банка
Томатна паста – 2 ст. л
Сіль, перець чорний – за смаком
З яловичини чи свинини зварити бульйон, додати лавровий лист і чорний перець.
Нарізати м'ясо з бульйону, сосиски, ковбасу і шинку чи сирокопчену ковбасу.
Цибулю, огірки і петрушку дрібно нарізати й тушкувати близько 10 хв з томатною пастою.
Покласти до бульйону тушковану суміш і варити не більше 10 хв.
Потім додати м'ясо, сосиски, шинку й ковбасу.
Варити, поки не закипить бульйон.
Вилити в солянку маслини разом з розсолом.
Довести до кипіння і відразу ж вимкнути.
Подавати на стіл зі скибочкою лимона і сметаною.