Справжня українська сільська страва, для якої насамперед потрібна смачна домашня сметана. А також кріп і петрушка.
Інгредієнти
- 1 кг дрібної молодої картоплі
- 2 гілки кропу (якщо є вже кріп з суцвіттями, тоді брати його)
- 2 ч.л. солі
Для соусу:
- 2 середні цибулини
- 3 ст.л. рослинної олії
- 1 ст.л. вершкового масла
- 200 мл сметани (бажано домашньої)
- 1/2 пучка кропу, дрібно порізати
- 1/2 пучка петрушки, дрібно порізати
- Сіль до смаку
Час приготування: 30 хвилин
1) Картоплю добре помити, не чистити.
Ту що крупніша, можна розрізати навпіл. Маленькі бульби залишити цілими.
2) Картоплю скласти у велику каструлю, залити водою, додати гілки кропу і сіль і варити до готовності. Картопля повинна бути м'якою і при проколюванні ножем, легко зісковзувати з ножа.
3) Поки картопля вариться, у великій глибокій сковорідці розігріти вершкове масло і рослинну олію. Додати цибулю, посолити і томити помішуючи, поки не почне рум'янитись.
4) Додати сметану і томити ще приблизно 5 хвилин. Зняти з вогню.
5) Готову картоплю відцідити, гілки кропу видалити і помістити в сковорідку з соусом.
Додати порізану зелень, перемішати і подавати відразу ж.
Просто ідеальний гарнір до свинини в будь-якому вигляді.
Джерело https://picantecooking.com/ua/