1. Вчені довели, що аромат шоколаду стимулює ритм тета-хвиль головного мозку, сприяючи глибокій релаксації всього організму. Шоколад може знизити рівень стресових гормонів. Саме через них ми пристрасно чого бажаємо, коли емоції на межі.
2.Темний шоколад робить щасливішими майбутніх малюків. Фінське дослідження довело, що у мам, які їли більше шоколаду під час вагітності, щасливіші і менш вередливі малюки.
3. Чорний шоколад робить нас щасливими. Не лише тому, що надзвичайно смачний – це безумовно допомагає. А тому, що містить триптофан. Це амінокислота. Мозок використовує її, щоб виробляти серотонін – нейропередавач, який робить нас щасливими.
4. До складу білого шоколаду входить цукор, сухе молоко і масло какао, але немає какао-порошку, тому технічно цей продукт не є шоколадом.
5. Для виготовлення 1 кг шоколаду потрібно близько 900 какао-бобів.
7. Найбільша шоколадка була виготовлена в Британії на фабриці Thorntons, її вага склала 5792,2 кг (ширина і довжина цього кулінарного шедевра склали по 4 метри).
8. Щоденне вживання темного шоколаду знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань на більш, ніж третину.
9. Шоколад має відмінні антибактеріальні властивості, в т.ч. захищає зуби від карієсу. На відміну від інших солодощів, наприклад, карамелі, шоколад є найменш шкідливим. Масло какао, що міститься в шоколаді, огортає зубну емаль і перешкоджає її руйнуванню.
10. Дерева какао живуть близько 200 років, але плодоносять лише 25 років.
11. Маленьким дітям темний шоколад не дуже смакує. Вони не захочуть, щоб ми з ними ним ділилися. Більше для нас!