Хрусткі палички з кабачків у сирному паніровці. Впевнена цей рецепт сподобається багатьом. Готуються кабачки у духовці без краплі олії. Просто, швидко та дуже смачно виходить.
Нам знадобиться:
кабачки – 2 шт.
сметана – 200 г. (або 2 яйця)
2 зубчики часнику
сіль перець
сир твердий – 100 г.
панірувальні сухарі – 100 г.
Покроковий рецепт приготування:
Кабачки нарізаємо брусочками завтовшки 1-1,5 см.
У сметану додаємо подрібнений часник, сіль та чорний мелений перець. Все перемішуємо.
На середній або дрібній терці натираємо 100 грам сиру (у мене голландський) і всипаємо туди стільки ж панірувальних сухарів. Перемішуємо.Тепер кожен брусочок опускаємо в часниково сметанний соус, а потім обвалюємо в суміші із сиру та панірувальних сухарів. Надлишки струшуємо і укладаємо на лист, застелений пергаментом.
Замість сметани можна використати збиті яйця.
У нас вийде ціле деко кабачкових паличок, відправляємо його в заздалегідь розігріту духовку до 180 – 200 градусів на 25-30 хвилин до золотистої рум’яної скоринки.
Час приготування залежатиме від потужності духовки. У результаті виходять смачні, ніжні та соковиті кабачки з хрумкою сирною скоринкою зверху. І при цьому ми приготували кабачки без використання олії.
Подавати краще зі сметанним соусом, як гарнір або самостійну страву.
Джерело: Школа Життя