Сьогодні рецепт дуже смачної, ситної і нескладної в приготуванні закуски, яка точно сподобається тим, хто любить деруни – рулетики «Курка в деруні». Цю страву можна, звичайно ж, приготувати і з другим м'ясом.
Інгредієнти:
курка - 500 г;
картопля - 5-6 шт.;
цибуля - 1 велика;
яйце - 1 маленьке;
борошно - 3-5 ст. л.;
сметана - 100-150 г;
сир за смаком;
сіль, перець.
Процес приготування закуски рулетики курка в деруні.
Цибулину ділимо навпіл. Половину натремо з картоплею, а іншу половину з куркою. Спочатку натираємо цибулю, потім картоплю. Солимо, додамо 1 столову ложку з гіркою сметани, розбиваємо невелике яйце. Додамо кілька столових ложок борошна і все добре розмішуємо.
Тісто в результаті вийшло приблизно як тісто на оладки.
На сковорідку наливаємо трохи олії, даємо розігрітися. Картопляне тісто обов'язково перемішуємо, викладаємо на сковорідку і розрівнюємо рівним шаром.
Обсмажити до скоринки з одного боку, акуратно перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку. Всього з цієї кількості тіста вийшло 7 дерунів діаметром приблизно 18 см.
Курку та іншу половину цибулини перекрутити на м'ясорубці. Фарш посолити, поперчити, натерти в нього трохи сиру і добре перемішати. За бажанням у фарш можна додати столову ложку сметани. В результаті він повинен легко розмазуватися.
Змащуємо фаршем тонким шаром наші оладки.
Звертаємо рулетом. Викладаємо на деко, змащуємо сметаною для красивої скоринки і посипати тертим сиром.
Поставити деко в розігріту до 200 градусів Цельсія духовку приблизно на 40 хвилин.
Дістаємо з духовки.
shefkuhar.com.ua