Як приготувати м'які всередині та хрумкі зовні найсмачніші та найніжніші творожні пончики. Буде дуже смачно!
Для приготування потрібно:
- творог (5-9% жирності) – 400 гр;
- курячі яйця – 2-3 шт;
- цукор-пісок 2-3 ст. або 50-70 г;
- сода харчова 5 гр. або 1 ч. л. без гірки;
- сіль – 1/2 ч. л;
- ванільний цукор – 1 ч. л;
- борошно пшеничне 200-220 гр;
- олія рослинна для смаження.
Як готувати
Діяти починаємо з підготовки творога. Крупнозернистий творог краще протерти через сито або перемолоти блендером, але не використовувати творожну масу. Її потрібно перекласти в глибоку миску, а потім додати яйця, сіль та соду, ванілін та цукор.
Всі інгредієнти потрібно добре перемішати до отримання однорідної маси.
По готовності просіюємо борошно пшеничне і починаємо замішувати тісто. Воно має вийти в міру густе та липке.
Кількість муки може змінюватися – все залежить від вологості творогу та консистенції готового тіста. Але твердим тісто не повинно бути.
За готовністю масу потрібно перекласти на присипаний мукою стіл, вимісити його, скачати в довгий рулет і нарізати з нього кульки завбільшки з волоський горіх.
Під час смаження тісто буде збільшуватися, тому більше робити заготовки не слід.
Можна робити пончики з начинкою з ягід, шматочків фруктів, шоколаду і т.д.
Потім, візьміть нешироку каструлю з товстими стінками і нагрійте в ній олію (обов'язково рафіновану), після чого починайте смажити.
Творожні кульки повинні плавати в маслі, не торкаючись дна.
Обсмажуємо кульки в киплячому маслі на середньому вогні до золотистого кольору протягом 4-5 хвилин.
По готовності викладаємо на паперовий рушник і, коли вберуться надлишки олії, подаємо до столу, присипавши цукровою пудрою.