Пісні голубці – одна з традиційних 12-ти різдвяних страв, яку прийнято в Україні ставити на стіл у Святвечір. Втім, рецепт лінивих голубців з грибами стане в нагоді вам і для повсякденного меню. А “Лубенщина” розкаже про найпростіший спосіб їхнього приготування.
Інгредієнти:
печериці – 250 г;
- цибулина – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- капуста – 400 г;
- рис – 100 г;
- борошно – 3 ст. л.;
- часник – 2-3 зубки;
- томатна паста – 70 г або сік – 300 г;
- сіль, зелень, спеції – за смаком;
- олія – для обсмажування.
Приготування
Відварюємо рис, не дуже дбаючи про його розсипчастість. Нарізаємо цибулю, капусту – тонкою соломкою, моркву тремо на тертці, часник – дрібно ріжемо або пропускаємо через прес.
Обсмажуємо на олії цибулю до прозорості, додаємо морквину та гриби. Коли все буде готове, висипаємо капусту, додаємо 150-200 мл води і тушимо до м’якості хвилин 15-20.
Даємо овочам охолонути, додаємо до них рис, борошно, часник, сіль та спеції. Перемішуємо та вологими руками формуємо невеликі «котлетки». Складаємо їх у ємкість.
У томатний сік або розведену з водою пасту додаємо сіль, цукор, зелень до смаку. Заливаємо цією сумішшю нашу страву і ставимо в духовку, розігріту до 180-200 °, на 10-15 хвилин.