Інгредієнти:
- зелені великі яблучка – 4 шт.
- малина – 250 г
- цукор – 7 ложечок столових
- кориця – 1 ложечка столова
Для соусу:
- мед – 2 ложечки столових
- пряний ром – 50 мл
- кориця – 1 ложечка чайна
- вершки (33%) – 120 г
Приготування:
1. Акуратно зріжте з яблучок верхівки (вони ще знадобляться) і за допомогою ножа витягніть м’якоть, відступаючи від шкірочки на півсантиметра.
2. Подрібніть м’якоть і малину окремо в блендері до пюреподібного стану. Викладіть ці інгредієнти в яблучка окремо один від одного, розмежовуючи шари цукром і корицею.
3. Влийте в кожне яблучко вершки (по столовій ложечці), накрийте верхівками і поставте їх в розігріту до 180° С духовку на півгодини.
4. Для приготування соусу розтопіть в каструлі мед, влийте в нього ром. Дочекавшись закипання, добавте корицю і вершки і варіть суміш до загустіння.
5.Зніміть верхівки з яблук, залийте їх соусом. Після цього поверніть на місце верхівки і подавайте готову страву до столу.
Джерело: tvoemisto.tv