Піцца вихідного дня у тебе на столі

Піцца вихідного дня у тебе на столі

  • куряче філе
  • 150 г моцарели або іншого сиру
  • маслини
  • 3 свіжих печериці
  • паприка
  • олія оливкова
  • 2 зубчики часнику
  • 50 г бекону або шинки, ковбаси
  • 1/2 болгарського перцю

Готуємо тісто

  • 2 склянки борошна
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 250 мл теплої води

Для соусу

  • 400 г помідорів у власному соку
  • 1-2 ч. л. сушеного базиліка
  • 1 лимон
  • Сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Куряче філе замаринувати в суміші паприки, часнику, олії і солі. Обсмажити з обох боків на гарячій сковороді.
  2. У теплій воді розвести сіль, дріжджі і оливкову олію. Борошно просіяти і зробити в центрі лунку. Налити в поглиблення воду з дріжджами і замісити тісто. Накрити його плівкою і дати піднятися в теплі.
  3. Приготувати соус для піци. Подрібнити блендером помідори без шкірки, додати базилік, сіль і перець за смаком, свіжовичавлений сік лимона. Довести до кипіння і готувати 10-15 хвилин.
  4. Тісто розкачати в коло, викласти на деко, змащене оливковою олією.
  5. Покрити основу соусом, залишаючи бортики. Викласти зверху подрібнений болгарський перець, нарізану курячу грудку, шматочки бекону, нарізані пластинками печериці й розрізані навпіл маслини.
  6. Посипати тертим сиром.
  7. Готувати піцу в духовці за 250 градусів близько 10-15 хвилин, доки сир не почне плавитися.
  8. Яким має бути тісто для піци

    • За консистенцією і складом тісто для піци має бути схожим на тісто для вареників, тільки трохи м'якше. Його обов'язково потрібно ретельно вимішати, щоб не було грудочок.
    • Професійні піцайоло розгортають руками, якщо досвіду бракує, можна взяти качалку. Слідкуйте, щоб краї були вище, ніж основна частина, тоді вони не підгорять.
    • Щоб тісто не прилипало до столу, за допомогою спеціальної лопатки для піци підсипати під низ борошно. "Млинець" має бути максимально тонким, без дірок. Бажано заздалегідь покласти його на деко, на якому ви і викладатимете інгредієнти.

Календар свят

Лютий, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
34
День безпечного Інтернету
Всесвітній день боротьби проти рака
56
Міжнародний день бармена
789
Міжнародний день стоматолога
1011
Всесвітній день хворого
121314
День Святого Валентина
День комп'ютерника
15
Міжнародний день онкохворої дитини
День вшановування учасників бойових дій на території інших держав
Стрітення Господнє (старий стиль)
16
Масляниця
17
Масляниця
День спонтанного прояву доброти
18
Масляниця
19
Масляниця
20
Масляниця
Всесвітній день соціальної справедливості
21
Масляниця
Міжнародний день рідної мови
22
Масляниця
Міжнародний день підтримки жертв злочинів
23
2425262728  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!