Піцца вихідного дня у тебе на столі

Піцца вихідного дня у тебе на столі

  • куряче філе
  • 150 г моцарели або іншого сиру
  • маслини
  • 3 свіжих печериці
  • паприка
  • олія оливкова
  • 2 зубчики часнику
  • 50 г бекону або шинки, ковбаси
  • 1/2 болгарського перцю

Готуємо тісто

  • 2 склянки борошна
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 250 мл теплої води

Для соусу

  • 400 г помідорів у власному соку
  • 1-2 ч. л. сушеного базиліка
  • 1 лимон
  • Сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Куряче філе замаринувати в суміші паприки, часнику, олії і солі. Обсмажити з обох боків на гарячій сковороді.
  2. У теплій воді розвести сіль, дріжджі і оливкову олію. Борошно просіяти і зробити в центрі лунку. Налити в поглиблення воду з дріжджами і замісити тісто. Накрити його плівкою і дати піднятися в теплі.
  3. Приготувати соус для піци. Подрібнити блендером помідори без шкірки, додати базилік, сіль і перець за смаком, свіжовичавлений сік лимона. Довести до кипіння і готувати 10-15 хвилин.
  4. Тісто розкачати в коло, викласти на деко, змащене оливковою олією.
  5. Покрити основу соусом, залишаючи бортики. Викласти зверху подрібнений болгарський перець, нарізану курячу грудку, шматочки бекону, нарізані пластинками печериці й розрізані навпіл маслини.
  6. Посипати тертим сиром.
  7. Готувати піцу в духовці за 250 градусів близько 10-15 хвилин, доки сир не почне плавитися.
  8. Яким має бути тісто для піци

    • За консистенцією і складом тісто для піци має бути схожим на тісто для вареників, тільки трохи м'якше. Його обов'язково потрібно ретельно вимішати, щоб не було грудочок.
    • Професійні піцайоло розгортають руками, якщо досвіду бракує, можна взяти качалку. Слідкуйте, щоб краї були вище, ніж основна частина, тоді вони не підгорять.
    • Щоб тісто не прилипало до столу, за допомогою спеціальної лопатки для піци підсипати під низ борошно. "Млинець" має бути максимально тонким, без дірок. Бажано заздалегідь покласти його на деко, на якому ви і викладатимете інгредієнти.

Календар свят

Липень, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
День архітектури України
День слідчого
2
День податківця України
34
День судового експерта
56
День Військово-морських Сил Укpаїни
День військ ППО Збpойних Сил України
7
День пpацівника природно-заповідної справи
891011
Всесвітній день народонаселення
12
Всесвітній день бортпровідника
13
День рибалки
1415
День Української Державності
16
День бухгалтера
1718
Міжнародний день Нельсона Мандели
1920
День працівників металургійної тa гірничодобувної промисловості
2122232425
День системного адміністратора
2627
День флота України
День працівників торгівлі
28
День Української Державності
Міжнародний день боротьби iз вірусними гепатитами
День PR-спеціаліста
293031   

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!