У електричних духовках під час випічки найкраще використовувати подвійний режим нагріву верх + низ. Також більшість сучасних духовок оснащені режимом конвекції, і для випічки цей режим підходить ідеально, інформує Ukr.Media.
Конвекція — це перенесення тепла потоками повітря по всій духовці. Теплі та холодні повітряні потоки змішуються і міняються місцями, створюється вихор гарячого повітря, у результаті чого температура стає рівномірною і їжа прогрівається з усіх боків.
Навіщо потрібна конвекція під час випікання виробів з тіста?
- Випічка набуває бажаного об'єму внаслідок рівномірного розподілу потоку нагрітого повітря.
- Духовка швидше нагрівається.
- У духовку можна поставити стільки листів, скільки влізе, усе пропікається у кращому вигляді. Більше не потрібно пекти кожен корж для торта окремо, витративши на це кілька годин. Але температуру краще поставити на 20 градусів нижче, ніж рекомендовано у рецепті.
- Ідеально пропікаються навіть великі пироги.
- Пиріжки будуть однаково рум'яними і біля задньої стінки духовки, і біля дверцят. Знизу нічого не пригорить, а зверху буде гарна скоринка.