Закрутки у банках – це незмінний атрибут осінньо-зимового сезону. Усі ще з літа готують їх, аби у холодну пору насолодитись соленими овочами.
Але чи корисно їсти такі продукти і як вони впливають на здоров'я. Про це розповіла дієтологиня Світлана Фус у своєму інстаграмі.
Чи корисно їсти квашені овочі?
Квашення – це давня традиція. Традиція зберігання у банках капусти, огірків та багатьох інших продуктів триває вже кілька століть. Бабусі та мами знали, що такі закрутки можуть принести неабияку користь, а саме, захистити від застуди. Річ у тім, що квашення – це натуральне джерело пробіотиків, які ефективно захищають від збудників застуди та зміцнюють імунітет.
Переваги вживання квашених продуктів також пояснюють наявністю: ентеросорбентів, які сприяють виведенню токсинів з організму; харчових волокон в овочах, які дозволяють почуватись ситим; молочної кислоти, яка утворюється у процесі квашення та знижує рівень pH, завдяки чому поліпшується процес травлення їжі та засвоєння поживних речовин в організмі. Не варто плутати квашені та мариновані продукти.
Другі вважаються більш шкідливими, адже готуються із додаванням оцту та пастеризуються. Також дієтологиня не рекомендує вживати овочі з банки у великих кількостях через вміст солі.
Норма складає третину від денної норми овочів. Варто їсти їх у першій половині дня або в обід не більше ніж 60 – 120 грамів.