Готуйте і смакуйте поки не наїстеся!

Готуйте і смакуйте поки не наїстеся!

Хочете щоб  помідори розходяться просто на ура! Прості і швидкі рецепти, за якими закуски з помідорів стають  смачними, справжня смакота, і дійсно вони ніколи не набридають. Можна готувати їх кожен день, на столі точно не затримуються…


1. Чарівна закуска з помідорів з цибулею, в загадковому маринаді

Дуже смачна пікантна закуска, в міру солодка, в міру солона, в міру гостра, і чим довше стоїть, тим стає смачніша. Готується швидко з доступних продуктів, які завжди є під рукою у кожної господині.

    Помідори – 5-6 шт
    Цибуля ріпчаста – 2-3 шт середніх
    Олія соняшникова – 4-5 столові ложки
    Часник – 3 -4 зубчики
    Сік лимона – 2-3 ст. ложки
    Мед – 1,5 -2 ст. ложки
    Гострий червоний перець – 1/4 ч. ложки (за смаком)
    Базилік – 1/2 ч. ложки
    Сіль за смаком

Приготування

Помідори і цибулю нарізаємо кільцями, це не принципово, можна різати за власним смаком, головне побільше, часник дрібно порубати. Зробимо заливку: додамо в миску мед, сік лимона, соняшникову олію (можна оливкову), сіль і спеції, все добре перемішати.

Тепер в відповідну миску або каструльку викладаємо шарами помідори, потім цибулю, зверху посипаємо часником, потім знову помідори і цибулю з часником, зверху поливаємо приготованою заправкою, вона надає особливу пікантність, добре струшуємо і дамо настоятися в холодильнику, хоча б 30 хвилин.

2. Закуска «Айн Момент»

Дуже смачна закуска, неможливо втриматися і не спробувати відразу після приготування, але, як і всі закуски, чим довше стоїть, тим стає смачнішою.

    Помідори – 1 кг
    Олія соняшникова – 4-5 ст. ложки
    Часник – 3 – 4 зубчики
    Перець болгарський -1 шт. великий
    Зелень свіжого кропу -1 пучок
    Чорний перець – 1/4 ч. ложки (за смаком)
    Паприка солодка -1/2 ч. ложки
    Цукор – 2 ч. ложки (без гірки)
    Сіль за смаком

Приготування

Овочі добре миємо, обсушимо. Зробимо заливку: болгарський перець і часник подрібнити блендером до однорідності, додаємо рослинне олію, сіль, цукор, солодку паприку, чорний перець, добре перемішуємо. Помідори розрізати на часточки, середні приблизно на 4 частини, якщо великі, на 8 частин.

Тепер укладаємо часточки в відповідну ємність, бажано з кришкою, і заливаємо підготовленою заливкою, зверху посипаємо дрібно посіченою зеленню кропу (за бажанням можна додати зелень петрушки), і все добре перемішуємо.

Відправляємо в холодильник на пару годин настоятися, а краще на ніч, щоб овочі і спеції подружилися, і можна подавати до столу, з молодою картоплею, просто смакота.

3. Закусочні помідори в пакеті «хвилиночка терпіння»

 Виходять смачні, ароматні, неможливо відірватися, їв би і їв, а якщо готувати на компанію....  Рецепт приготування простий до неподобства.

    Помідори – 1 кг
    Часник – 7 – 10 зубчиків
    Зелень свіжого кропу -1 пучок
    Чорний перець – (за смаком)
    Аджика -1 ч. ложка
    Цукор – 1 ч. ложка
    Сіль – 1 ст. ложка (без гірки)

Помідори добре миємо, видаляємо плодоніжки, робимо на кожній помідорці хрестоподібний надріз, приблизно до середини (для того щоб швидше просочився спеціями і приправами). Часник і кріп дрібно січемо. Нам буде потрібно пакет, я використовую пакети для заморозки, але можна взяти звичайний мішечок, тільки з’єднати 2 -3 мішечка в один, щоб був міцніше і не порвався.

Відправляємо в пакет підготовлені помідори, додаємо кріп, часник, перець, сіль і аджику (можна використовувати суху, готову аджику в баночках), закриваємо пакет або добре зав’язуємо, струшуємо вміст, щоб спеції і зелень рівномірно розподілилися.
Залишаємо при кімнатній температурі хоча б на 5-6 годин, а краще на ніч, вранці прибрати в холодильник, чим довше постоять, тим будуть смачнішими. Смачного!

Джерело: Своїми руками.

Календар свят

Червень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1
Міжнародний день захисту дітей.
2
3456
День журналіста.
789
Міжнародний день друзів.
10111213
Вознесіння Господнє.
14
Всесвітній день донора.
1516
1718
День батька.
192021
День літнього сонцестояння.
2223
Трійця, Зелені свята (православні).
24
Іменини Івана.
25262728
День Конституції України.
29
Іменини Петра і Павла.
30

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!