Вибираючи баклажани, уважно їх огляньте: хороші овочі щільні і пружні, з глянсовою шкіркою, без пошкоджень і плям. Перед приготуванням баклажани потрібно нарізати, посолити, залишити на 15-30 хвилин і промити, щоб прибрати гіркоту.
Нам знадобиться:
- Баклажан 260 г
- Кукурудза консервована 60 г
- Сир твердий 30 г
- Майонез
- Часник 1 зубчик
- Кріп свіжий 5 г
- Цибуля зелена 10 г
- Олія
- Баклажани промийте, наріжте невеликими кубиками. На пательні розігрійте олію і викладіть подрібнені баклажани. Помішуючи, обсмажуйте баклажани на середньому вогні до невеликого рум'янцю, 5 хвилин.
- Перекладіть смажені баклажани на тарілку, застелену паперовими серветками, щоб видалити надлишки олії. Дайте баклажанам охолонути.
- Остигнули баклажани перекладіть в миску, додайте кукурудзу і сир, натертий на великій тертці. Кріп і зелену цибулю дрібно наріжте і додайте в салат. Часник видавіть через прес в миску з салатом. Додайте майонез. Перемішайте.
Джерело: maximum