Приготувати мохіто можна за лічені хвилини, при цьому він здивує вас приємним смаком з легкою кислинкою і насиченим ароматом м'яти.
Мохіто – коктейль на основі білого рому, содової, соку лайма, цукру ім'яти. Прийшов до нас з Куби, де став популярний в 1980 році. Освіжаючий літній напій, може бути як алкогольним, так і безалкогольним. Ром інколи замінюють на воду. Мохіто роблять з содовою або зі спрайтом на вибір.
- Свіжа м'ята 10 г
- Лайм ½ штуки
- Спрайт (або вода) 150 мл
- Лід 8 шматків
- Цукор 1 чайна ложка
Приготування:
- Нарізаний лайм в келих.
- Додаємо м'яту, цукор і розминаємо.
- Додаємо крижану крихту і перекладаємо суміш в шейкер. Збиваємо.
- Перекладаємо в келих і заливаємо спрайтом.
- Декоруємо коктейль листочком м'яти і лаймом: напій готовий.