Інгредієнти:
– 500 г рубленого курячого філе
– 30 г білих панірувальних сухарів;
– 100 г цибулі;
– сіль на ваш смак;
– чорний мелений перець на ваш смак;
– 1 яйце;
– 10 г борошна;
– олія для смаження;
– 150 г печериць;
– 400 мл вершків жирністю від 30%;
– зелень на ваш смак.
Приготування:
- Для соусу печериці ретельно помийте, почистьте, наріжте скибочками й обсмажте в олії на сковорідці.
- Наріжте цибулю дрібними кубиками. До грибів додайте лише половину, залишивши другу для мітболів.
- До грибної засмажки додайте вершки та спеції на свій смак. Масу ретельно перемішайте.
- Дрібно наріжте улюблену зелень і додайте до грибного соусу. Усе перемішайте й доведіть до кипіння. Зніміть соус із плити.
- Уже нарізане куряче рублене філе посоліть та поперчіть на свій смак.
- Сформуйте з курятини кульки (мітболи) по 100 грамів кожна й запаніруйте їх у борошні та сухарях.
- Обсмажте мітболи в розігрітій олії на сковорідці до рум’яності.
- Перекладіть мітболи до сковорідки з грибним соусом і тушкуйте до готовності м’яса.
- Викладіть страву на тарілку, полийте зверху соусом і подавайте до столу. Смачного!
Джерело: 24tv