Білкова глазур
- 3 яєчні білки;
- 2 ст. цукрової пудри;
- 1 ч. л. соку лимона.
Білки збийте міксером в щільну піну. Підсипати по столовій ложці цукрової пудри, не припиняючи збивати. Доведіть масу до щільних піків. В кінці влийте сік лимона і знову збивайте 1-2 хвилини. Повинні вийти пишні, стійкі піки.
Шоколадна глазур
- 1 плитка чорного шоколаду;
- 20 мл молока;
- 50 мл вершкового масла.
Подрібніть шоколад на невеликі шматочки та помістіть в сотейник. Влийте молоко і додайте вершкове масло. Розтопіть інгредієнти на повільному вогні або водяній бані, постійно помішуючи. Коли маса стане однорідною і гладкою, зніміть з вогню.
Цукрова глазур з желатином
- 1 ст. цукру-піску;
- 1 ст. л. желатину;
- 6 ст. л. води.
Желатин залийте двома ложками води й дайте набрякнути. Іншу воду змішайте з цукром і проваріть на повільному вогні до повного розчинення кристалів. Зніміть сироп з плити та влийте в нього желатин. Мішайте, поки всі гранули желатину не зникнуть. Потім збийте глазур міксером до стійких піків. Відразу покривайте паску цією глазур'ю, бо вона швидко застигає.
Це тільки здається, що паску — звичайна солодка випічка. Насправді — це символ весни, який об'єднує за одним столом всю сім'ю. Нехай ваша Великдень у 2020 році буде щасливим!
Святкуйте Великдень вдома. І будьте здорові.
Зі святом!
Джерело: lasunka.com