15 порад для приготування ідеальної паски

15 порад для приготування ідеальної паски

1. Щоб тісто на паску добре підіймалося, замішуйте його в теплій кімнаті, без доступу вітру і протягів.

2. Для приготування радимо придбати пресовані «живі» дріжджі — вони краще бродять у тесті. Якщо хочете використовувати сухі, беріть ті, на пакуванні, яких є маркування «Активні».

3. Борошно потрібно обов'язково просіювати, а краще робити це кілька разів. Так вона насичується киснем, і тісто виходить більш повітряним.

4. У деяких рецептах смачної паски радять збагачувати тісто міцним алкоголем, наприклад, темним ромом або коньяком. Це додає випічці «пухнастості» і пряний аромат.

5. Після закінчення замішування опари, її потрібно укутати та забути в теплому місці приблизно на 30-40 хв. Тепло «пробудить» дріжджі й вони почнуть бродити. Коли зверху утвориться дріжджова «шапка», а опара виросте і стане об'ємною — прийшов час починати роботу з замішування тіста.

6. Додадуть «родзинку» випічці різні кулінарні ароматизатори — цитрусова цедра, ванілін, ароматичні есенції. Якщо любите більш пряну випічку, можна ароматизувати тісто, додавши по щіпці кориці, порошку кардамону або натертого мускатного горіха.

7. Щоб готова паска була красивого жовтого кольору, підфарбуйте заготівлю природними барвниками — куркумою або порошком шафрану.

8. Є деякі секрети в підготовці родзинок. Крім необхідності попереднього замочування в гарячій воді або в алкоголі, перш ніж відправляти в тісто, його необхідно притрусити борошном. Так він рівномірніше розподілиться в тісті.

9. Паска вимагає довгого і ретельного замішування тіста — мінімум 20 хвилин. При тривалому замісі воно стає податливим, а липкість йде без додавання зайвої муки. Плюс до цього, тісто, яке ретельно місили, краще підіймається.

10. Після замісу дочекайтеся, коли тісто виросте і стане більш об'ємним — приблизно в 3 рази. Потім його ще раз потрібно вимісити, а вже після розділяти по формах. У формочках тісто має займати не більше ⅓ об'єму. 

11. Випікати паску можна тільки тоді, коли тісто знову підніметься, заповнюючи форму майже до країв.

12. Надсилайте паски на випікання тільки в добре розігріту духовку. Перших пів години не відчиняйте дверцята духової шафи — інакше тісто може просісти. Через перепад температури тісто більше не підніметься.

13. Якщо для випікання паски ви використовуєте покупні паперові форми, попередньо змастіть їх соняшниковою олією. Якщо печете в жерстяних або керамічних формах — застеліть дно і боки пергаментним папером, щоб паска легко виймалася.

14. Щоб паска не підгоріла, поставте на дно духовки деко з гарячою водою. Якщо верх все ж почав підгоряти — накрийте верхівку пергаментним папером або фольгою.

15. По готовності дістаньте паску з духовки та викладіть на бік. Дайте паскам охолонути в такому положенні, щоб гаряча випічка не просіла під власною вагою. Повністю готовими паски будуть тільки на наступний день, коли повністю охолонуть і відстояться.

 Перший день після випічки паски можна зберігати, накривши рушником, а потім слід упакувати паски в пакети та тримати в холодильнику.

Джерело: lasunka.com

Календар свят

Лютий, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
34
День безпечного Інтернету
Всесвітній день боротьби проти рака
56
Міжнародний день бармена
789
Міжнародний день стоматолога
1011
Всесвітній день хворого
121314
День Святого Валентина
День комп'ютерника
15
Міжнародний день онкохворої дитини
День вшановування учасників бойових дій на території інших держав
Стрітення Господнє (старий стиль)
16
Масляниця
17
Масляниця
День спонтанного прояву доброти
18
Масляниця
19
Масляниця
20
Масляниця
Всесвітній день соціальної справедливості
21
Масляниця
Міжнародний день рідної мови
22
Масляниця
Міжнародний день підтримки жертв злочинів
23
2425262728  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!