Традиційно меню на Великдень різноманітне.
- Вживали святкові страви зранку, коли родина поверталася з освяченим пасхальним кошиком із церкви.
- За правильне вважається брати на освячення лише паску та яйця.
- Розговлялися паскою, а потім уже куштували інші страви.
- Цікаво, що на Великдень не передбачається приготування гарячих страв. Адже стіл мав стояти накритим від зорі й до зорі, щоб усі, хто завітав у гості, могли пригоститися святковими стравами.
Салат Ананас неодмінно стане прикрасою вашого святкового столу.
Інгредієнти:
- куряче філе – 1 шт.,
- картопля – 2 шт.,
- яйця – 2 шт.,
- твердий сир – 100 г,
- мариновані огірки – 2-3 невеликі шт.,
- мариновані печериці або гриби – 200 г,
- майонез – за смаком.
Приготування:
- Відваріть курячу грудку, картоплю та яйця. Остудіть їх. Картоплю і яйця очистіть.
- Для салату візьміть досить велику плоску тарілку. На одній частині викладіть салат, на іншій буде декор – хвіст ананаса.
- Першим шаром викладіть натерту на крупній тертці картоплю. Змастіть її майонезом.
- Другий шар – нарізані огірки. Знову змастіть майонезом.
- Третій шар – шматочки філе + майонез.
- Четвертий – яйця, натерті на крупній тертці.
- Після яєць обмажте тонким шаром майонезу всю "гірку" і посипте натертим на дрібній тертці сиром. Шар сиру теж потрібно покрити тонким шаром майонезу.
- Листя ананаса помийте, обсушіть і поставте на тарілку.
- Потім від листя починайте викладати нарізані тонкими пластинами гриби.
- Наш салат "Ананас" готовий.
- Джерело: https://pmg.ua/