Приготувати кекс на сироватці досить легко, тому ви точно будете його готувати знову і знову. Ніжні кекси з хрусткою скоринкою не залишать байдужими, як дітей так і дорослих.
Інгрідієнти:
Пшеничне борошно (вищого сорту) - 2 ½ ст.,
Сироватка молочна - 1 ст.,
Цукровий пісок - 1 ст.,
Соняшникова олія (рафінована) - ½ ст.,
Куряче яйце - 2 шт.,
Сода харчова - ½ ч.л.,
Ізюм, ванілін - за смаком.
Для того що б приготувати кекс на сироватці необхідно курячі яйця розбити в глибокий скляний або емальований посуд для замісу тіста. Додати цукровий пісок і збивати за допомогою міксера до утворення білої піни і повного розчинення цукру (5-7 хвилин).
Додати рафіновану рослинна олія (обов'язково рафіновану, так як ароматний запах який покращує смак салатів, зовсім не доречний в випічці) і молочну сироватку, добре перемішати всі інгредієнти.
Пшеничне борошно необхідно просіяти за допомогою сита в окремий посуд. Цей етап необхідний для того що б борошно наситилося повітрям і при випіканні в духовці кекс на сироватці краще "підніметься".
Просіяне борошно додавати невеликими порціями постійно перемішуючи. Додати ½ ч.л. соди або 1 ч.л. розпушувача і ще раз інтенсивно перемішати тісто до отримання однорідної консистенції. Отримане в результаті тісто по густоті повинно нагадувати сметану.
Форми для випікання злегка змастити олією і присипати борошном. Якщо ви використовуєте форми виготовлені з силікону - цей етап можете пропустити. Формочки заповнити на половину.
Форми для випікання помістити в духову шафу попередньо нагріту до температури 180 °С на 30 хвилин. Після чого кекси на сироватці охолодити, вийняти з формочок і можна подавати до столу. Смачного!
Джерело: Просто Рецепт