Ідеально підрум'янені і ароматні крокети - відмінна ідея для вечері і чудова закуска до святкового столу.
Інгредієнти:
Для начинки:
яловичина - 800 г;
морква - 1 шт.;
селера - 150 г;
цибуля - 1 шт.;
яйця - 1 шт.;
вода - 375 мл;
спеції: 2 лаврові листки, зерна запашного перцю, 0,5 ч. л. солі.
Для тіста млинців:
пшеничне борошно - 2 склянки;
вершкове масло - 2 ст. л.;
молоко або вода - 500 мл;
яйця - 3 шт.;
0,5 ч. л. солі і цукру.
Для смаження крокетів:
яйця - 2 шт.;
пшеничне борошно - 2 ст. л.;
панірувальні сухарі - 0,5 склянки;
рослинна олія для смаження.
Процес приготування святкової закуски Крокети з м’ясом.
Викладіть всю яловичину в каструлю середнього розміру. Близько 800 г яловичини можна нарізати більш дрібними шматочками. Ви можете використовувати тільки один вид м'яса або змішувати кілька видів за раз, щоб м'ясо не було занадто пісним чи жирним. Це може бути, наприклад, гомілка, лопатка і т. д.
Крім м'яса додайте очищені і нарізані більш дрібними шматочками овочі: цибуля, селера, морква. Також додаємо спеції: 2 лаврові листки, зерна запашного перцю. Наостанок додайте 1,5 склянки води. Накрийте каструлю кришкою і доведіть до кипіння, потім зменшіть потужність конфорки так, щоб бульйон тільки злегка кипів, і так варіть 90 хвилин (можна і довше).
Порада: яловичину легко замінити свининою, індичкою і т. д.
Викласти у каструлю м'ясо, овочі та спеції
Через 1,5 години приготування овочі стануть ідеально м'якими, а м'ясо готове.
Все готуємо 1,5 години
Дайте гарячому м'ясу з овочами охолонути, не накриваючи кришкою.
Даємо м'ясу та овочам охолонути
Прийшов час для млинців. Покладіть у велику миску 2 склянки (320 г) пшеничного борошна. Розбити 3 яйця кімнатної температури. Також влийте 2 склянки трохи теплого молока (можна і воду, але з молоком тісто для крокетів смачніше). Крім того, 2 ст. л. топленого і остиглого вершкового масла і 0,5 ч. л. солі і цукру. Все ретельно перемішати блендером.
Робимо тісто для млинців
Розігрійте плоску сковороду, бажано спеціально пристосовану для смаження млинців, діаметром близько 23 см. Не встановлюйте плиту відразу на велику потужність. Встановіть середню потужність і дочекайтеся, поки тепло рівномірно розподілиться по всій поверхні сковороди. Не змащуйте сковороду.
Перемішати тісто і відміряти тісто невеликим ополоником. Вилийте в форму досить тіста, поки маса вільно не покриє поверхню форми. Я смажу крокети трохи товщі, ніж для млинців. Приблизно через хвилину переверніть млинець. Інша сторона зазвичай займає трохи менше часу для смаження, тобто близько 30-40 секунд. Ось так смажимо всі млинці. У мене вийшло рівно 12 штук.
Смажимо млинці
Остигле м'ясо з овочами подрібніть. Перевірте смак, додайте більше солі або перцю. Вмішайте в суміш 1 сире яйце і знову ретельно перемішайте (яйце необов'язково).
Подрібнити м'ясо та овочі
Начинка і млинці готові, пора приготувати крокети. У кожен млинець викласти велику порцію начинки. Покладіть її на одну сторону млинця. Сформутйе млинець, як показано на фото нижче і потім загорніть крокет. Таким чином приготуйте всі м'ясні крокети.
Формуємо крокети
Прийшов час панірувати і смажити крокети. Додайте 2 ст. л. борошна на плоску тарілку. Покладіть 0,5 склянки панірувальних сухарів в більш глибоку, але широку тарілку. У третю тарілку розбити 2 яйця і дуже ретельно їх збити. Спочатку просто злегка обваляйте кожен крокет у борошні. Потім занурте його в яйце і, нарешті, ретельно обваляйте в панірувальних сухарях.
Обвалюємо крокети у борошні, потім в яйці та панірувальних сухарях
Нагрійте велику сковороду. Влийте кілька столових ложок масла для смаження. Обсмажити крокети з кожного боку.
Джерело: shefkuhar.com.ua