Рецепт картопляних пиріжків смакує з будь-якою начинкою. Але зрази з печінковим фаршем – це чи не найбільш вдале поєднання смаків. Приготуйте їх один раз – і цей рецепт неодмінно стане вашим улюбленим.
· 1 кг картоплі
· 400 г печінки
· 1 цибулина
· 1 морквина
· 2 яйця
· 3 ст. ложки борошна
· сіль, перець смаком
· олія для смаження.
Печінку помити, очистити від плівочок, порізати на шматочки. Обсмажити на олії.
Моркву очистити і натерти на тертці, цибулю нарізати півкільцями і обсмажити на олії до м’якості.
Овочі додати до обсмаженої печінки і все разом перекрутити в м’ясорубці або блендері.
1 яйце відварити, натерти на крупній тертці, додати до фаршу, добре вимішати.
Картоплю відварити в мундирі до готовності. Остудити, очистити і натерти на крупній тертці. Додати борошно, сіль, перець, 1 яйце і перемішати. Якщо картопляне тісто рідкувате, додати ще борошна.
З картопляної маси руками змоченими в олії сформувати пляцочки. У центр кожного пляцка покласти 1 ст. ложку печінкової начинки.
Сформувати круглий або овальний пиріжок. Обваляти його в борошні або панірувальних сухарях і викласти на розігріту пательню. Обсмажувати в достатній кількості олії з обох боків до золотистої скоринки.
Смачного!