1 яйце
5 ст.л. меду
4 ст.л. маку
1/2 склянки молока
1 ст.л. вершкового масла
1/2 ч.л. соди
2 склянки пшеничного борошна
1. Яйце розтерти з 1 ст.л. меду. 1 ст.л. маку промити і залити окропом на 15-20 хвилин. Потім злити воду, мак обсушити на паперовому рушникові.
2. Змішати мак з яєчно-медової масою. Додати молоко, масло, соду і борошно. Замісити круте тісто.
3. Розкачати тісто в пласт товщиною 2-3 мм, викласти на деко і надрізати ножем невеликі ромбикі.
4. Духовку розігріти до 160 градусів і випікати шулики до золотистого кольору.
5. Мак, що залишився промити, залити окропом на 15-20 хвилин, злити воду і обсушити. Розтерти мак в ступці, потроху додаючи кип'ячену воду, до стану рідкої сметани, коли почнеться рясно виділятися молочко. Змішати з рештою меду.
6. Шулики дістати з духовки, поламати по надрізів, викласти на велике плоске блюдо і залити медово-макової підливою. Дати просочитися протягом 20-30 хвилин і подавати до столу.