На фермі в Полтавському районі другий рік поспіль вирощують равликів. Фермери відгодовують молюсків для їжі та на продаж за кордон. Мʼясо равликів вважається дієтичним та білковим.
У селі під Полтавою на равликовій фермі цього літа виростили 700 тисяч молюсків двох видів. Це приблизно дев'ять тонн.
Їдять равлики ось таку траву. Це – гібрид пекінської капусти та ріпаку. Ввечері до їх раціону додають спеціальний комбікорм.
Ростуть равлики дев'ять місяців. Спочатку відбувається процес розмноження, інкубації, виселення в поле, а тільки потім збір равлика.
Дозріває молюск у природі кілька років, на фермі дорослі особини доростають за чотири-шість місяців.
Лише вечірня годівля равликів займає кілька годин. Взимку молюски сплять, а очинають їх будити в лютому. У спеціальних розплідниках має бути: каналізація, вентиляція, опалення та вода.
М’ясо у равликів дієтичне в 100 грамах всього 90 калорій. Свого смаку воно не має, все залежить від соусу з яким подають страву.
Це — білкова їжа, яка корисна для організму, говорять равлиководи. Поки, що в Україні культура споживання равликів мала, тому основну частину фермери відправляють за кордон, повідомляє Рoltavske.tv.