Вихід дитячих садків з карантину: Останнє слово за місцевою владою Лубен. Що слід знати батькам?

sadik 25052020Україна увійшла у другий етап послаблення карантинних обмежень. З 25 травня дозволено поновити роботу дитячих садків із дотриманням низки санітарних вимог.  Рішення про відкриття дошкільних закладів кожна область має ухвалювати окремо, залежно від епідеміологічної ситуації. 

Згідно із постановою уряду, до 22 червня в Україні діятиме адаптивний карантин, і в регіонах можуть бути різні обмеження. Які загальні умови висунув МОЗ до відкриття дошкільних закладів, дізнавались експерти Центру громадського моніторингу та контролю.

Без м’яких іграшок і на свіжому повітрі

Відкриття дошкільних закладів викликає багато занепокоєнь у батьків, однак епідеміологічна ситуація у багатьох регіонах дозволяє зробити це вже на нинішньому етапі послаблення карантину. У цьому особисто запевнив Президент Володимир Зеленський.

«Що стосується транспорту, дитячих садочків, ми розраховували, що це буде трішки пізніше. Але ми розуміємо, що сьогодні статистика гарна. Статистика нам дозволяє деякі етапи переносити і наближувати до сьогодення. Транспорт працює з 22 числа, дитсадочки отримають всі вказівки від МОЗ щодо безпекової ситуації, і з 25 числа дитсадочки теж працюють», – наголосив глава держави під час пресконференції.

Рекомендації до роботи дошкільних закладів оприлюднені на сайті МОЗ (moz.gov.ua). Вони пройшли громадські обговорення і затвердженні  головним санітарним лікарем країни Віктором Ляшком.

Найперша вимога – це температурний скринінг. Перед початком роботи всім працівникам мають вимірювати температуру, не допускаючи тих, у кого вона буде вищою, ніж 37,2. У дітей міряти температуру повинні на початку занять і кожні чотири години протягом дня.

Важливо, що ніхто, крім працівників і вихованців, не може заходити у будівлю садочку. На час карантину вихователь повинен зустрічати дітей і батьків на вулиці. Батьки або особи, які супроводжують дітей, мають бути у масках. На вході повинен стояти антисептик.

Поки дитсадкам доведеться відмовитись від використання тканинних багаторазових рушників і килимів з довгим ворсом, а дітям – від м'яких іграшок. МОЗ рекомендує проводити більше часу на свіжому повітрі, а у кімнатах дотримуватись дистанції. Також важливо в ігровій формі доносити дітям важливість гігієни рук, уникати занять та ігор, які передбачають фізичний контакт.

До кінця карантину співробітники, старше 60 років, працювати в дитсадках не зможуть. Решту працівників адміністрація має забезпечити засобами індивідуального захисту і дезінфекторами. Використані маски, рукавички і серветки потрібно збирати в окремі, не доступні для дітей урни з кришками. Що дві години передбачені вологе прибирання і дезінфекція приміщень. Працівники також мають мити руки з милом або обробляти їх антисептиками що дві години. Кімнати потрібно частіше провітрювати.

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!