А ви додаєте руколу у раціон?
Донедавна руколу вважали бур’яном, а сьогодні це одна з основних складових здорового харчування. Смак в рослини також особливий: у ній поєднується пікантність та присмак горіха і гірчиці. А ще рукола має безліч корисних властивостей.
Рукола містить багато клітковини, мінералів і вітамінів. У ній мало цукру і жирів, але багато корисних елементів: вітамін К, вітамін А, кальцій, фолієва кислота, калій.
У руколі також містяться вітамін С, цинк, мідь, марганець, залізо і вітаміни групи B3. Калорійність руколи – 25 ккал на 100 г.
Хворієте на грип? Їжте руколу
Зміцнює імунну систему
До складу руколи входить багато корисних речовин, тому її радять вживати людям, які часто хворіють на застуду та грип.
Зміцнює кістки та нормалізує роботу м’язів
Рукола багата на вітамін К. Він бере участь у регенерації та створенні тканин кістки, запобігає розвитку остеопорозу.
Покращує зір
Рукола є відомим джерелом каротиноїдів (бета-каротину, лютеїну, зеаксантину), які здатні лікувати безліч захворювань очей.
Забезпечує роботу серцево-судинної й нервової систем
Вживання руколи знижує рівень холестерину та цукру в крові, підвищує гемоглобін.
Пришвидшує обмін речовин
Ще однією перевагою руколи є наявність вітамінів групи B, які сприяють гарному обміну речовин, тим самим перешкоджаючи накопиченню жирових відкладень і збільшення маси тіла.
Смак руколи залежить від сорту та від довжини листя. Що менше листя, то більше в ньому гіркоти. Руколу варто зберігати у холодильнику у місткості з водою не більше 6 днів. Якщо руколу заморозити, вона втратить смакові якості.