Жодна ковбаса не зрівняється із запеченим у духовці салом — смачно, ароматно і по-домашньому.
Напередодні Великодня ділимося рецептом приготування вишуканого українського делікатесу.
Запечене у духовці сало краще і смачніше за будь-яку ковбасу, а для його приготування потрібні найпростіші інгредієнти.
Головне — обирайте підчеревину, щоб був прошарок м'яса.
Інгредієнти:
1 кг підчеревини;
2 ч. л солі;
2 ч. л суміші перців;
5-6 зубчиків часнику;
вода.
Час приготування: 70 хвилин
- Сало натираємо сумішшю солі та перцю. Часник пропускаємо через прес і рівномірно розподіляємо по салу. Накриваємо ємність плівкою і залишаємо маринуватися на 6-8 годин.
- Запікаємо сало в духовці за температури 180°С. У форму наливаємо трохи води, щоб сало на третину занурилося в рідину. Перші 30 хвилин запікаємо під фольгою. Прибираємо фольгу і запікаємо ще 20 хв. Потім перевертаємо сало на інший бік і запікаємо останні 20 хв. Перед подачею охолоджуємо в холодильнику.
- Джерело: ТСН