Послана самою природою, квасоля по рівню змісту білку може дати фору м’ясу. Не було б квасолі – не було б людей-вегетаріанців. Білок, що міститься в квасолі легкозасвоюваний, і має у своєму складі лізин аргінін, тирозин, метіонін, триптофан. Ці речовини благотворно впливають на здоров’я людини, покращуючи імунітет і загальний стан організму.
200 г квасолі,
2 картоплини,
1 цибулина,
100 г печериць,
2 зубки часнику,
50 г панірувальних сухарів,
кілька гілочок зелені,
2 ст. ложки рослинної олії,
щіпка хмелі-сунелі,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.
Квасолю замочити в холодній воді на 5-8 годин (або на ніч).
Відварити квасолю до готовності, посолити в кінці варіння. Потім злити воду і остудити квасолю.
Картоплю відварити в мундирі, остудити і почистити.
Печериці нарізати і злегка обсмажити в олії.
Пропустити через м’ясорубку квасолю, картоплю, печериці, цибулю, часник і зелень. Посолити, поперчити, додати спеції і перемішати.
Сформувати з фаршу котлетки, обваляти їх в панірувальних сухарях.
Обсмажити на попередньо розігрітій сковороді в олії з обох боків до золотистої скоринки.
Подавати котлети з квасолі з рисом, овочами і овочевим соусом.
Смачного!