М'ясо птиці дуже гарно компонує з кисло-солодким мандариновим соком. Аби приготувати основну страву з мандаринів, знадобляться такі продукти:
– філе куряче – близько 600 г;
– цибуля ріпчаста – 1 шт.;
– мандарини кисло–солодкі – 3–5 шт.;
– лимон – 1 шт.;
– часник – 2–3 зубчики;
– гострий червоний перець;
– сухі мелені спеції (шафран, кардамон, імбир, гвоздика і інші);
– соєвий соус;
– цукор коричневий розсипний;
– олія кунжутна (або курячий жир);
– свіжа зелень (кінза, базилік або петрушка).
Цибулю треба нарізати півкільцями, а м'ясо – невеликими шматочками (брусочками або короткими смужками). Розігріти олію або жир в глибокій сковороді і злегка обсмажити цибулю разом із м'ясом на середньому вогні. Коли м'ясо змінить колір, зменшити вогонь і тушкувати, прикривши кришкою, протягом 20-30 хвилин.
У процесі – підготувати соус: розібрані на часточки мандарини, червоний перець та часник перетерти у пюре, додати сік лимона, спеції, соєвий соус і трохи цукру. Далі слід залити соусом м'ясо в сковороді і протушкувати ще протягом 10-20 хвилин, Подавати страву можна з рисом і зеленню.