Не дивлячись на великий вміст жирів, а так само на калорійність скумбрії, цю рибу зараховують до дієтичних продуктів. Медицині та дієтології відомі багато корисних властивостей скумбрії, деякі з них унікальні. Наприклад, незамінна користь скумбрії полягає в хімічному складі риби. Полінасичені жирні кислоти Омега-3 у великій кількості містяться в рибі, що і визначає основні корисні властивості скумбрії.
До складу скумбрії так само входять вітаміни групи А, В, С, В, РР, Е, Н і К. Це цілий вітамінний алфавіт. Користь скумбрії просто очевидна, якщо додати до вітамінного складу продукту такі макро- і мікроелементи як залізо, цинк, магній, фосфор, калій, молібден. Ця риба просто джерело вітамінів і корисних речовин, тому її рекомендують вживати в їжу в розумних кількостях.
Скумбрія, тушкована у мультиварці
1 кг скумбрії, 0,5 л води, 1 ч. ложка солі, 0,5 скл. рафінованої олії, лавровий листок, духмяний перець, спеції.
Скумбрію порізати скибками, скласти у мультиварку, додати решту продуктів, тушкувати 2 год.
Така скумбрія виходить дуже схожа на консерву. Але набагато смачніша!
При цукровому діабеті також рекомендується вживання цієї чудової риби. Вона регулює в крові вміст цукру і нормалізує жировий обмін. Також підвищує гемоглобін і покращує роботу шлунково-кишкового тракту, зміцнює нервову систему.
Підписуйтесь на нас у facebook !!!
А також читай: Оголошення.
Станьте одним із 4 000 передплатників. Газета "Лубенщина" завжди з вами