Найкращими місяцями для квашення капусти є кінець вересня, жовтень і листопад. Вважається, що капуста буде хрумкою і смачною, якщо її квасити на Місяці, що зростає, особливо в п’ятий і шостий місячні дні.
Згідно з місячним календарем не ваото квасити капусту під час повні і коли Місяць спадає, а також коли Місяць перебуває у знаках Зодіаку Рак, Риби або Діва.
Найкращі дні для квашення – коли Місяць зростає і перебуває в Овні, Тельці, Леві, Стрільці, Козерозі. Така капуста вдається хрумкою і соковитою, добре зберігається всю зиму.
У народі кажуть, що найкраще квасити капусту у «чоловічі» дні: понеділок, вівторок, четвер. А з-поміж них найкращий четвер!
Сприятливі дні для квашення капусти за місячним календарем у 2019 році:
У жовтні 2019 сприятливі дні: 29-31. Найкращі дні: 30, 31 (тобто сьогодні!).
У листопаді 2019 сприятливі дні: з 1 по 10, з 28 по 30. Найкращі дні: 9,10, 28, 29, 30.
Щоб ваша капуста була хрумкою, дотримуйтеся кількох правил:
- Дотримуйтеся пропорції: вміст солі не повинен перевищувати 2% від ваги капусти. В ідеалі на 1 кг капусти треба класти 1 ст. ложку солі, не більше.
- Для квашення обирайте пізні тверді сорти капусти.
- Квасити треба у скляному або емальованому посуді. У жодному разі не не вивикористовуйте пластиковий, оцинкований чи луджений.
- Під час квашення на капусту треба покласти гніт – гранітний камінь, банку з водою тощо. Металеві кришки як гніт використовувати не варто.
- Зберігайте квашену капусту при температурі від 0 до 2 ОС.
- Під час зберігання квашена капуста має бути повністю покрита розсолом, інакше вона потемніє і зіпсується.
СМАЧНОГО!!!
Підписуйтесь на нас у facebook !!!
А також читай: Оголошення: РОБОТА !!!!!!
Станьте одним із 4 000 передплатників. Газета "Лубенщина" завжди з вами