Готуємо опеньки

openku 28102019 3У період грибного сезону багато бродять по лісі в пошуках опеньків. Ці маленькі грибочки завоювали визнання завдяки відмінному смаку, що дозволяє поєднувати їх з різноманітними інгредієнтами: додавати в салати, парити, смажити, тушкувати, використовувати в якості основного компонента для перших страв, а також робити різні домашні заготовки на зиму.

Мариновані опеньки з кропом
   В цей рецепт маринованих опеньків крім всяких прянощів в маринад додають ще й кріп, що надає маринаду особливий смак. Можна подавати сміливо на будь-яке свято, веселощі або просто сімейне застілля! Дуже хороший і легкий рецепт приготування маринованих опеньків. Якщо у Вас заморожені опеньки, можна приготувати прямо перед Новим роком за добу.
Інгредієнти для рецепта маринованих опеньків: openku 28102019 1
Гриби опеньки (можна і заморожені) 2 2,5 кг;
Вода-1 л;
Цукор: 2 3 столових ложки;
Сіль: 60 грамів для маринаду (і 40 для варіння);
Перець горошком запашний 5 шт. кріп 3-4 шт.
Оцет 5% 100 мл;
Чорний перець горошком: 5 шт.
Для початку за рецептом ми приготуємо маринад. Потрібно довести до кипіння воду, потім додати всі спеції за призначеною кількістю які вказані в рецепті, сіль, запашний перець горошком, чорний перець горошком, цукор все розчинити в киплячій воді. Потім злити в заздалегідь приготовлену миску і процідити, потім ще раз довести до кипіння і долити оцет і нехай покипить 3-4 хвилини.

Смажені опеньки з часником і майонезом

   Дуже смачно виходить, якщо смажити опеньки на сковороді з додаванням часнику і соусу провансаль. Така проста підлива буде в самий раз, якщо додати її до пюре з картоплі.

openku 28102019 2Інгредієнти
  • опеньки – 1 кг;
  • зубчики часнику – 5 шт.;
  • олія соняшникова 50 мл;
  • майонез – 200 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • чорний перець – 1 щіпка;
  • червоний перець – 1 щіпка;
  • сіль – за смаком;
  • петрушка – декілька гілочок.

Покрокове приготування

  1. Поріжте відварені опеньки і відправте на обжарку в сковороду з рафінованою олією. Готуйте близько третини години при середньому вогні. Додайте цибулю, який попередньо порубаєте невеликим кубиком. Слідом введіть часник. Нарізати його краще всього пластинками.
  2. Через 35 хвилин з початку готування додайте порцію майонезу, ретельно перемішайте. Приправте кількома видами перців і посоліть за смаком.

    Підписуйтесь на нас у facebook !!!

    А також читай: Майбутньому пенсіонеру: Як докупити стаж?

Календар свят

Липень, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
День архітектури України
День слідчого
2
День податківця України
34
День судового експерта
56
День Військово-морських Сил Укpаїни
День військ ППО Збpойних Сил України
7
День пpацівника природно-заповідної справи
891011
Всесвітній день народонаселення
12
Всесвітній день бортпровідника
13
День рибалки
1415
День Української Державності
16
День бухгалтера
1718
Міжнародний день Нельсона Мандели
1920
День працівників металургійної тa гірничодобувної промисловості
2122232425
День системного адміністратора
2627
День флота України
День працівників торгівлі
28
День Української Державності
Міжнародний день боротьби iз вірусними гепатитами
День PR-спеціаліста
293031   

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!