Насолодитися запашним лубенським короваєм та дізнатися цікаві факти про хліб зібралися учасники клубу «У дружньому колі», що діє на базі Лубенської публічної бібліотеки імені Володимира Малика.
Всесвітній день хліба відзначають щорічно 16 жовтня за ініціативи Міжнародного об’єднання пекарів і кондитерів. Цей борошняний виріб має довгу історію. Понад 5 000 років тому перша хлібина не була схожа на сучасну – стародавні єгиптяни готували її у вигляді зернової запеченої каші.
Пізніше почали випікати на гарячому камінні хлібні паляниці із грубо меленого зерна. Вже в III тисячолітті до н. е. випікали три десятки сортів хліба, а Дюма зазначав, що українки можуть спекти сто видів хліба з нічого! До речі, до Книги рекордів Гіннеса потрапив український коровай діаметром 1,6 метри та вагою півтора центнери. Учасники погортали цікаві книги про хліб із фондів книгозбірні, насолодилися теплим спілкуванням та чаюванням. Бо ж коли: «Хліб на столі, то стіл — престіл, а коли хліба ні кусочка, тоді стіл лиш гола дошка!».
Інформація Лубенської публічної бібліотеки імені Володимира Малика.