Рецепт цієї смакоти дала мені моя хресна мама. Відтоді жодень Великдень не проходить без нього (жителька с. Хорошки).
Сирник:
1 кг сиркової маси
6 яєць
1 склянка цукру
3 чайні ложки ванільного екстракту
3 столові ложки кукурудзяного крохмалю
3 столові ложки борошна
Додатково:
2 пакети зеленого желе
1 пачка довгастого печива
2 невеликих банана
Біла глазур (150 г цукрової пудри, 1/2 столові ложки вершкового масла,
2 столові ложки молока)
Підготувати дві форми діаметром 23 см, застелити на дні пергаментним папером.
Яйця помістити в миску, додати цукор і збити на високій швидкості до консистенції гоголь-моголя.
Додати сирну масу і інші інгредієнти і змішати на дуже повільній швидкості (щоб не надто наповнити тісто бульбашками повітря) до тих пір, поки суміш не стане однорідною
Розділити тісто навпіл і розподілити по формам.
Випікати близько 30 хвилин при температурі 180 градусів (поки верх сирника не покриється тонкою плівкою.
Розтопити желе відповідно до вказівок на упаковці, остудити до легкого загустіння.
В одну з форм розподілити зверху печиво, по діагоналі. Між печивом розмістити шматочки банана, залити желе і накрити другим сирником.
Помістити в холодильник на 3 години.
Готовий сирник прикрасити білою глазур'ю.
Для цього, масло з молоком помістити в каструлю, і нагріти до розчинення. Додати цукрову пудру і перемішати, поки глазур не матиме грудок. Почекати 1 хвилину, і нанести на сирник.