Молодіжний парк в Лубнах – це історія не однієї людини. Для когось це юні, сповнені ентузіазму роки, впевнений старт, перше кохання і просто спогади, які не забути. Колись життя тут вирувало на повну: влаштовувались вечори, лунала музика, молодь танцювала, призначала побачення…і ніхто й гадки тоді не мав, що парк опиниться на межі занепаду. Та сама доля спіткала й все те, що знаходилось на його території, зокрема кафе «Грот». Приміщення останнього тривалий час не функціонувало, а тому втратило будь-який інтерес з боку громадськості.
Втім, варто відзначити, що останні три роки на місці закладу посилено велися будівельні роботи, тому лубенці могли тільки здогадуватись, що відбувається за високим парканом. Врешті, завісу таємничості відкрито і перед публікою постала дивовижна новобудова – готельно-ресторанний комплекс «Златогор». Без перебільшень, він є абсолютною окрасою не лише парку, а й Лубенщини загалом.
Вдале розташування, зручний під’їзд, неймовірні краєвиди, спокійна атмосфера – далеко не всі переваги комплексу. Про нове життя закладу, його дизайн та архітектуру, підхід до реалізації задуманого проекту та подальші перспективи журналіст видання «Лубенщина» говорила із власницею «Златогору» Юлією Ступкою.
- Як зародилось бажання створити на місці колишнього «Гроту» новий готельно-ресторанний комплекс?
- Ідея відновлення будівлі належала мені, адже в парку проходили і мої студентські роки, тому прикро було бачити, як все поступово і безповоротно відходить в минуле, переживаючи період занепаду. 4 роки тому «Грот» знаходився під заставою в банку, приміщення продавалось і саме я на конкурсній основі виграла право бути його новим власником.
- Територія, якою ви розпоряджаєтесь доволі не мала. Що включає в себе «Златогор»?
- Так, територія складає 0, 25 га. Сюди входить ресторан, готель, літній майданчик, басейн, стоянка для автомобілів. Також розглядаємо можливість побудувати сауну, адже ми максимально орієнтовані на потреби і побажання наших гостей. Тому не виключаємо можливість розширення спектру послуг.
- Розкажіть детальніше про готель та ресторан. Як вони працюють і чи є у вас постійні відвідувачі.
- Перед тим, як ми почали працювати, робити перші кроки, було виконано величезний обсяг роботи – від проектування, ідей по дизайну інтер’єру до безпосереднього будівництва, роботи архітекторів. Тож нині ми можемо гідно представити те, над чим працювали останні три роки, а саме: 4-зірковий готель на 8 номерів, а також ресторан, який уміщує до 50 осіб одночасно. Працює ресторан із 12:00 до 24:00, але, без сумніву, тут вас зустрінуть у будь-який час. Приміщення функціонує автономно, нашим відвідувачам ніщо не заважає сповна насолодитися відпочинком. Тут безпечно, є охорона, ведеться цілодобове відеоспостереження, а за бажанням гості мають можливість прогулятися алеями парку.
- Комплекс розрахований на відвідувачів середнього класу чи еліти?
- Скоріше орієнтований на середній клас, але, наприклад, делегації з Польщі та Німеччини, які вже зупинялись у нас, оцінили рівень закладу, як дуже високий. Зараз у нас також проживають іноземні громадяни і вони просто в захваті.
- Офіційне відкриття відбулося 14 березня, але, як відомо, «Златогор» працював ще раніше.
- Дійсно, приймати замовлення ми почали ще восени 2018 року. При цьому голосно про це не афішували, не робили реклами. Це був такий собі тестовий режим, адже і персонал, і я, як власник, мали зрозуміти свою роботу, занурюючись у неї поступово і впевнено. Ми перевіряли себе, готувались, в той час як відвідувачі оцінювали нас і те, що ми пропонуємо. Я дуже вдячна моєму другу і наставнику, людині, без якої б не відбулося втілення мого задуму – Віктору Тесленку. Його віра в мене, надійні поради та багаторічний досвід у сфері громадського харчування не можуть бути непоміченими.
- Як ви підбирали персонал? Чи важко знайти кваліфікованих працівників?
- Важко, але не мені, бо в цьому мені допоміг Віктор Михайлович. І він не помилився, адже знає цих людей особисто і вони мають багаторічний досвід у сфері обслуговування та громадського харчування. На персонал, а саме на кухарів, барменів, офіціантів, покоївок покладається дуже велика відповідальність, адже саме від якості обслуговування залежить рейтинг закладу і те, чи залишаться відвідувачі повністю задоволеними. До сервісу високого рівня прийшли разом, а перед цим навчалися і тренувалися, запрошували фахівців та експертів зі столиці. Це дало свій результат: вже сьогодні в нас замовляють весілля та банкети, бронюють дати на літо, осінь.
- Що ви можете сказати про кухню?
- Це не просто кухня, де готують їжу і приймають замовлення. Ми маємо унікальне, суперсучасне обладнання, яке абсолютно відповідає технологічним нормам, підтримуємо стерильну чистоту і створюємо комфортні умови для працівників. Складаючи меню, ми акцентували увагу на здоровому харчуванні, тому використовуємо тільки натуральні продукти і співпрацюємо із перевіреними постачальниками. Багато продукції ми закупляємо від населення, оскільки вона якісна і вже зарекомендувала себе, наприклад, яйця та м'ясо. Також на 80% використовуємо оливкову олію іспанського розливу. Страву потрібно не просто бездоганно приготувати і подати – вона має бути збалансована і відповідно засвоюватися. При цьому ми не гребуємо користуватися довідником правильного харчування, адже там дійсно є слушні рекомендації. Ми не беремо овочів, які вирощені в теплицях, натомість пропонуємо універсальне меню відповідно до сезону.
- Ваш ресторан прикрашають копії світлин, які увійшли до каталогу «Лубни на перехресті століть». Це ваша ідея?
- Якщо чесно, то я особисто схильна до чогось більш сучасного, але мені запропонували спробувати і це дійсно має успіх. Цим питанням займався Василь Гальченко, за що я йому вдячна. Відвідувачі цікавляться, розглядають світлини, оскільки не всі мали змогу їх побачити раніше. Таким чином, ми долучаємось і до історії Лубен.
- До літнього сезону готові?
- Звісно, готові. Для цього вже підготували після зими басейн, починаємо набирати воду. Також завжди напоготові літній майданчик. Місце відкрите, сонячне і в той же час затишне. Тож запрошуємо всіх відвідати готельно-ресторанний комплекс «Златогор», адже це місце, куди вам обов’язково захочеться повернутися знову!
P.S. Щоб ваше свято було незабутнім – замовляйте бенкети саме тут!
Тел.: 050 959 95 50; 067 695 99 55. Команда «Златогор» чекає саме на вас!
Юлія АНТОНЕЦЬ.