інгредієнти:
свинячі легені – 1 кілограм;
вода – 0,5 літра;
сушені пряні трави (коріандр, шафран, базилік, кріп) – 1 чайна ложка;
сіль – 0,5 чайної ложки;
лавровий лист - 1 шт.,
велика цибулина – 1-2 шт.,
зелень - петрушка, кріп, цибуля зелена - за смаком.
Інгредієнти для молочного соусу:
вершкового масла - 2 ст. л. ,
борошно - 1 ст. л. ,
молоко - 1,5 склянки ,
сіль та перець - за смаком.
Приготування:
Спочатку вимийте легені в холодній воді та зріжте плівку.
Поріжте легені на невеличкі шматочки.
Оскільки вони дуже м’які, користуйтеся гострим ножем.
Далі залийте шматочки водою, тушкуйте, доки не випарується рідина.
Для приготування соусу слід розігріти сковорідку й розтопити на повільному вогні вершкове масло.
Додати борошно й ретельно розмішати.
Потім, увесь час помішуючи, влити молоко.
Поварити 10 хвилин. Наприкінці посолити та поперчити до смаку.
У ємність, де тушкуються легені, додайте сіль, трави, лавровий лист, а також можете подрібнити цибулину.
Підрум’яньте шматочки з усіх сторін.
Залийте молочним соусом і тушкуйте хвилин 15-20 на малому вогні.
Посипте готові легені зеленню та можете подавати до столу.