Інгредієнти:
Домашнє жирне молоко (можна магазинне) - 1 склянка;
Сухі дріжджі - півпакетика ;
масло вершкове - 150 г ;
Кухонна сіль - на кінчику ножа;
Яйця курячі (можна качині, гусячі, тоді 1 шт.) - 2 шт.;
Борошно вищого гатунку - 5 стаканів;
Цукор-пісок - 75 г ;
Яйце куряче для змазування пиріжків - 1 шт.
Начинка:
Капуста - четверта частина голівки;
морква - 1 шт.;
Яйця - 3 шт.;
Цибуля ріпчаста - 2 шт.;
Зелень петрушки, кропу, цибулі - по пучку;
Олія - 2 столові ложки;
Сіль - за смаком;
Приготування:
Влийте кастрюльку молоко, додайте вершкове масло, всипте цукровий пісок і посоліть.
Поставте на повільний вогонь і дочекайтеся повного розчинення масла.
Зніміть з плити і остудіть до теплого стану.
У тепле молоко вбийте два великих курячих яйця (можна 1 качине або гусяче і 5 якщо перепелині).
Збийте міксером до однорідності.
У глибокий посуд всипте дві склянки борошна, просіявши його і додайте дріжджі.
Влийте молочну суміш і добре перемішайте міксером.
Поступово підсипайте борошно, доки не вийде щільне тісто, яке не буде приставати до рук.
Накрийте миску з тканиною і залиште в теплі поки тісто підійде.
Для начинки дрібно нашаткуйте свіжу капусту. Цибулю ріпчасту звільніть від лушпиння і покришіть невеликими скибочками.
Моркву відваріть і натріть на тертці.
Відваріть круто яйця для начинки, охолодіть, очистіть і порубайте ножем.
Капусту з цибулею обсмажте на сковороді з додаванням олії і остудіть.
Додайте до капусти з цибулею яйця, натерту моркву, подрібнену зелень кропу, петрушки та зеленої цибулі, посоліть, поперчіть і перемішайте.
Невеликі шматочки тіста, що підійшло, розкачайте.
На середину кожного коржа викладіть начинку і щільно скріпіть краї.
Викладіть пиріжки на змащене олією деко швом вниз.
Збийте виделкою яйце. Змажте яйцем поверхню пиріжків.
Випікайте при 180 градусах до рум’яності.