Інгредієнти:
Свинина - 3-3,5 кг.
Сало - 600-800 р.
Часник - 5-7 зубків.
Свинячі тонкі кишки - 5-6 м.
Сіль, перець, суха зелень (базилік, чебрець, орегано), мелений коріандр.
Приготування:
Кишки ретельно промити під проточною водою.
М'ясо і сало без шкірки дуже дрібно порізати, змішати в мисці, додати сіль і спеції. Додати дрібно порубаний часник.
На м'ясорубку вдягніть насадку-трубочку для начинки ковбаси, зніміть ножі і решітку.
Натягніть кишку на трубочку, зв'яжіть кінчик ниткою і поступово начиняйте м'ясом і салом через трубочку в м'ясорубці.
Ковбаса не повинна бути щільною, щоб не лопнула при смаженні.
При виявленні дірки затягніть кишку перед нею ниткою.
Також можна зав'язати ковбасу ниткою в будь-якому місці, щоб вийшло багато маленьких ковбасок.
Покладіть ковбаски в холодильник на 5 годин.
Перед смаженням проколоти оболонку зубочисткою в багатьох місцях, щоб вона не порвалася.
Сковороду наполовину залити водою, після кипіння варити 4-5 хв. після варіння змастити ковбасу жиром або маслом, смажити до золотистого кольору або на 1 годину залишити в розігрітій до 240 градусів духовці.