обласна комісія з питань охорони здоров’я провела в Лубнах виїзне засідання

обласна комісія з питань охорони здоров’я провела в Лубнах виїзне засідання

7 березня у приміщенні виконкому відбулося виїзне засідання постійної депутатської комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Полтавської обласної ради, під час якої обговорювалися питання подальшого функціонування КП «Лубенський обласний клінічний госпіталь для ветеранів війни».

Насамперед члени комісії відвідали медичний заклад, оглянули лікувальні відділення та поспілкувалися з начальником установи Олександром Бондаренком щодо бачення стратегії подальшого функціонування госпіталю.

Об 11 годині у залі виконкому у роботі комісії взяли участь: начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, голова Лубенської РВА Сергій Сіряченко, народний депутат України Анастасія Ляшенко, заступник начальника Полтавської ОВА Олексій Бруслик, заступник голови Полтавської обласної ради Олег Бєлоножко, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Тамара Синявська, заступник Лубенського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко, начальник управління охорони здоров’я Віктор Ківа, депутати обласної ради Наталія Сухонос, Фахраддін Мухтаров, Іван Близнюк, інші члени обласної профільної комісії, очільники чорнобильських організацій Лубенщини, представники громадськості.

Директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак говорив про перспективи майбутньої діяльності госпіталю шляхом приєднання до КП "Лубенська лікарня інтенсивного лікування", як про один з можливих варіантів функціонування медичної установи та порадив адміністрації закладу зосередитися на паліативному й реабілітаційному напрямках.

Начальник госпіталю Олександр Бондаренко зупинився на роботі медперсоналу в умовах сьогодення, на щоденних труднощах та на нагальній потребі у ремонті покрівлі споруди, придбанні рентгенапарата та необхідності залишити в стінах медичної установи операційне відділення, а також відповів на запитання членів обласної комісії.

obl 9032023

У процесі обговорення були заслухані думки та пропозиції присутніх. Зокрема Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко висловив готовність й надалі підтримувати КП «Лубенський обласний клінічний госпіталь для ветеранів війни» як окремий медичний заклад (попри те, що для його фінансування вже було виділено 2 млн грн), проте зауважив, що через обмежений місцевий бюджет громада не має можливості взяти на свій баланс цю лікувальну установу обласного підпорядкування.

На думку народного депутата України Анастасії Ляшенко, яка також не підтримує закриття госпіталю для ветеранів війни, рано чи пізно, питання про його реформування все одно повстане, оскільки це вимога часу. Тому вона звернулася з проханням до депутатської комісії врахувати усі озвучені думки та пропозиції й прийняти єдине конструктивне й виважене рішення.

Підсумовуючи обговорення проблемного питання, начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, наголосив, що про закриття цього лікувального закладу не йдеться, проте він має реорганізуватися, виробити чітку стратегію розвитку, визначитися зі своїми потребами, реальними можливостями, скласти розрахунки необхідних витрат аби розуміти, в якому напрямку слід рухатися

далі.

obl 1 9032023

Тому тісна співпраця обласної профільної комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Полтавської обласної ради триває. Про наступні важливі рішення щодо роботи КП «Лубенський обласний клінічний госпіталь для ветеранів війни» повідомлятимемо у наступних публікаціях, відповідно до конкретних прийнятих рішень.

Лубенська міська рада

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!