НА ЛЬВІВЩИНІ ВВЕДЕНО В ЕКСПЛУАТАЦІЮ ЕЛЕВАТОР ПП "ЛУБНИМАШ"

НА ЛЬВІВЩИНІ ВВЕДЕНО В ЕКСПЛУАТАЦІЮ ЕЛЕВАТОР ПП "ЛУБНИМАШ"

Нещодавно в індустріальному парку села Мостиська Другі на Львівщині, неподалік польського кордону, введено в дію елеватор для приймання кондиційного зерна, виготовлений приватним підприємством «Лубнимаш». Цей завод уже 130 років виробляє обладнання для транспортування, зберігання, переробки зерна, зернопродуктів та інших матеріалів. Елеватор має продуктивність перевалки зерна 100 тисяч тонн у місяць і є дуже важливим об’єктом у плані логістики подальшого транспортування врожаю зернових за кордон залізничним та автомобільним транспортом (повідомляє Анастасія ЛЯШЕНКО).

 В умовах широкомасштабної війни цьому підприємству довелося пережити кілька дуже непростих місяців, коли воно не мало змоги купувати у західних партнерів оцинкований метал для виготовлення своєї продукції, який в Україні не виробляється. Тоді завод – найбільший платник податків до бюджету Лубенського району - опинився у досить складному становищі, і його тривалий простій був би катастрофою. Адже Кабмін, як відомо, одразу після російської агресії заборонив імпорт, окрім критичного, аби з держави не виводилась валюта. Дирекція підприємства звернулася у тому числі й до мене, як до народного депутата, з проханням вплинути на ситуацію, яка була явно не на користь економіки. Кабмін прислухався також до прохань інших вітчизняних виробників, і таким чином, заборона була знята. Тож відкриття елеватора у Мостиській Другій, через який відвантажується сьогодні зерно на експорт, стало можливим завдяки тому, що «Лубнимаш» продовжує працювати і нарощувати виробництво під час воєнного стану.

Унікальна продукція підприємства (а таких усього два в Україні, одне з яких також діє на Полтавщині) експортується також за кордон. Елеватори, бункери, ангари, сушарки, силоси тощо забезпечують надійне зберігання зерна у Казахстані, Узбекистані, Молдові, Франції, Бельгії, Грузії та ін. Основна перевага їх над зарубіжними аналогами – висока якість, ринкова приваблива ціна, можливість швидкого ремонту фахівцями заводу в разі якогось технічного збою.
І вітчизняні фермери, й зарубіжні покупці впевнені у надійності лубенської продукції, яка, до речі, постійно модернізується, відповідно до потреб часу. Наприклад, два роки тому була запущена у виробництво зерносушарка, яка працює не на газі, а на альтернативному паливі – пелетах, щіпках, брикеті.
Рівно 20 років на посаді директора підприємства Юрій Плескач. Цьогоріч з нагоди свята Дня Незалежності він нагороджений грамотою податкового комітету Верховної Ради України за сумлінну працю, розвиток підприємництва, вагомий особистий внесок у розбудову та зміцнення економіки держави, сумлінну сплату податків. А сьогодні вітаємо увесь колектив підприємства з професійним святом - Днем машинобудівника України.
Інформація і фото з посту народного депутата Анастасії ЛЯШЕНКО

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!