До уваги осіб з інвалідністю!

До уваги осіб з інвалідністю!

  Механізм безкоштовного забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, інших осіб визначено Порядком забезпечення осіб з інвалідністю,

дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2012р.(зі змінами) (далі – Порядок).

         Порядком запроваджено ведення електронного документообігу, в тому числі електронне ведення особових справ осіб з інваліднстю в Централізованому банку даних з проблем інвалідності (далі – банк даних).

         Особа з інвалідністю може не виходячи з дому подати документи на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації (далі – ТЗР) через електронний кабінет особи з інвалідністю в банку даних (далі – електронний кабінет особи).

        Сервіс „Електронний кабінет особи з інвалідністю” забезпечує:

         доступ громадянам до електронного кабінету за кваліфікованим електронним підписом (далі – КЕП);

         можливість подачі заяв про потребу в забезпеченні ТЗР та пакету документів шляхом заповнення стандартизованих форм, прикріплення сканованих копій документів та підписання заяв КЕП – особам, зареєстрованим в ЦБІ;

         можливість подачі заявки на первинну реєстрацію в ЦБІ із заповненням стандартної форми реєстрації, прикріплення сканованих копій необхідних документів та підписання документів КЕП – особам, які відсутні в ЦБІ;

         можливість надсилання особам з інвалідністю в електронний кабінет повідомлень про результат розгляду заяви про забезпечення ТЗР та пакету документів;

         можливість надсилання інформаційних повідомлень на електронну скриньку при виникненні подій, про які необхідно повідомити особу з інвалідністю.

         Доступ до електронного кабінету можливий за посиланням https://ek-cbi.msp.gov.ua або на офіційному веб сайті Мінсоцполітики шляхом переходу за посиланням “Електронний кабінет особи з інвалідністю” у розділі „Е-Сервіси”.

         Ознайомитися з інструкцією користувача електронного кабінету особи з інвалідністю та навчальним відео можна за посиланням https://www.msp.gov.ua/news/20999.html.

         Додатково зазначаємо, що з порядком дій щодо забезпечення осіб з інвалідністю ТЗР можна ознайомитися на офіційному веб сайті Мінсоцполітики у розділі „Особам з інвалідністю”, підрозділі „Забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації”, де розміщено інформаціні матеріали щодо реалізації механізму забезпечення ТЗР, зокрема, за посиланням https://www.msp.gov.ua/content/zabezpechennya-tehnichnimi-ta-inshimi-zasobami-reabilitacii-specavtoiransportom.html та https://www.msp.gov.ua/news/19917.html.

         Крім того, Міністерством соціальної політики України створено відеоролик під назвою „Електронний кабінет особи з інвалідністю”. Зазначений відеоролик створено з метою інформування громадськості про зручний інструмент, що дозволяє особам з інвалідністю та їх представникам безперешкодно, не виходячи з дому, здійснити первинну реєстрацію в Централізованому банку даних з проблем інвалідності. Переглянути відеоролик можна за посиланням https://www.youtube.com/wotch?v=CqWvfFQ0dDs.

         Пам’ятку користувача електронного кабінету особи з інвалідністю та код авторизації для реєстрації на ВЕБ-порталі ЦБІ можна отримати в Управлінні соціального захисту населення виконавчого комітету Лубенської міської ради Лубенського району за адресою: пр-т Володимирський,9 каб.5.”

        

Начальник управління                                                   Віктор ЩЕРБАК

Король,71-483

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!