10 місць в будинку, які брудніші ніж ви думаєте

10 місць в будинку, які брудніші ніж ви думаєте

Під час прибирання в будинку господині знають, які місця найбільше потребують уваги. Ванна, туалет, підлога, столи – ці поверхні  постійно миються та дезінфікуються.

Але в будинку є ще більше місць, які можуть виявитися справжніми розсадниками бактерій і про них не часто згадують під час прибирання. Саме ці місця й потрібно витирати хоча б один раз на день.

Дізнайтесь у цій статті, що в будинку потребує частого прибирання.


Ручки на дверях

До дверних ручок людина торкається декілька десятків разів на день брудними руками. Тому на них накопичуються багато бактерій. Бажано не тільки витирати ручки вологою ганчіркою, а й використовувати засоби для дезінфекції. Корисна порада – протирайте дверні ручки  бактерицидними серветками кожного дня, а раз на тиждень краще робити мильний розчин і мити їх ретельно.


Вимикач світла

Чи задумувались ви скільки разів на день торкаєтесь вимикачів? Одразу відповідаємо: багато. Особливо, коли ваші діти звикли гратися зі світлом у кімнатах, а вам доводиться постійно його вимикати. Не менше, ніж раз на тиждень витирайте вимикачі світла ганчіркою змоченою мильною водою. Особливо зверніть увагу на ті, що знаходяться у коридорі та вітальні. Там найчастіше вимикачів торкаються брудними руками.


Пульт

Не тільки пульт від телевізора слід витирати, а й не забувати про пульти від кондиціонерів та іншої побутової техніки. Зніміть кришку та дістаньте батарейки, перш ніж витирати пульт ганчіркою. Найбрудніше місце – простір між кнопками, бо саме там накопичуються залишки бруду, які важко дістати. Для важкодоступних місць використовуйте ватні палички. Старайтесь робити так, аби рідина з ганчірки, під час витирання пульту, не потрапила під кришку. Врешті-решт, протріть сухою ганчіркою пульт і вставте батарейки на місце.


Кран. Кнопка для змиву

Згадайте, чи чисті ваші руки, коли ви торкаєтесь кранів у ванній кімнаті та на кухні? До них додайте ще й кнопку для змиву в унітазі. Вони – справжній розсадник мікробів. Потрібно дезінфікувати ці місця хоча б два рази на тиждень. Для цього використовуйте звичайні миючі засоби, або ж воду з милом.


Побутова техніка, електроніка

Проблема ретельного прибирання таких приладів в тому, що можна спричинити пошкодження навіть однією краплиною миючого засобу. Екрани телевізорів, комп’ютерів потребують спеціального очищення, інакше можуть з’явитися дрібні подряпини та розводи. Перевіряйте в інструкції, які засоби дозволяють використовувати виробники. Для решти ситуацій – використовуйте вологу, а не мокру м’яку серветку.


Смітник

Неприємний запах залишається навіть тоді, коли ви вже викинули сміття? Цей не дивно, адже скільки разів на тиждень ви миєте смітник? Залишки їжі, сік від продуктів сприяють розмноженню бактерій. Аби позбутися таких неприємностей, варто мити контейнер для сміття теплою мильною водою. Після миття, потрібно просушити його та розпилити дезінфікуючий засіб по усій поверхні. Не забувайте почистити щіткою. Після цього ще раз помийте теплою водою та витріть насухо.


Стакан для зубних щіток

Люди звикли піклуватися про зуби, забуваючи про чистоту засобів для їх очищення. Щітка може виглядати чистою, але мікроби, які накопичуються у стакані, навряд чи роблять її такою. Усе, що вам потрібно – помити стакан гарячою водою та почистити губкою з мильним розчином, або содою.


Москітна сітка

Світ стає яскравішим, якщо дивитися на нього крізь чисті вікна. Але під час їх миття, часто забуваємо, що потрібно чистити й москітну сітку. За весь час на ній накопичується багато бруду та пилу.

Виявляється, що доглядати за нею не так складно. Потрібно лише її дістати з вікна та помити ганчіркою з мильним розчином, або пропилососити.  Якщо забруднення складніші, то нанесіть на поверхню сітки миючий засіб, а потім почистіть старою зубною щіткою.


Пральна машина

У пральній машині накопичуються не тільки мікроби та бактерії, а й пліснява. Після прання варто протерти насухо барабан та резинки, до яких торкаються дверцята машинки. Вологість – одна з головних умов розвитку небажаних мікроорганізмів в оселі. Лоток для пральних порошків та кондиціонерів також необхідно мити під проточною водою. Після прання бажано не закривати пральну машину та лоток для порошку. Нехай провітрюються.
Кухонна дошка та дерев’яна лопатка

На цих поверхнях гарно себе почувають грибки та мікроби, які легко переносяться на інші продукти під час наступного використання. Після приготування їжі необхідно на декілька хвилин опустити дерев’яну лопатку та дошку в оцтову воду  (3 л води + 5 ст.л. оцту). Є ще один простий спосіб обробки поверхні дошок. Дошку – скляну, дерев’яну, пластикову – необхідно регулярно дезінфікувати розчином з 1 ч. л. соди й 0,5 л гарячої води. Обполосніть її через 5 хвилин після використання емульсії.

Прибирання в оселі варто проводити у захисних рукавичках та масці. Провітрюйте приміщення, аби концентрація дезінфікуючих речовин не нашкодила здоров’ю. Після прибирання допоміжні речі (ганчірки, захисні рукавички, серветки) необхідно утилізувати. Тому краще використовувати одноразові спиртові серветки, рукавички та тканину зі старого одягу, аби їх не шкода було викинути.

Джерело: vsviti.com.ua

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!