7 зігріваючих напоїв, які варто приготувати вдома

7 зігріваючих напоїв, які варто приготувати вдома

На дворі уже повноцінно панує зима, а значить настав час теплих ковдр і гарячих смачних напоїв. А щоб не обходитись звичайним чаєм з лимоном і какао — слід запастись більш цікавими ідеями. Ми зібрали для вас рецепти незвичного глінтвейну, українського збитню та міцного грогу. Вам лише залишається вибрати — що ж приготувати сьогодні:

1. Білий гарячий шоколад
napoi 141220211 2
Звичайний гарячий шоколад вміє готувати майже кожен. Тож ми пропонуємо більш цікавий і незвичний рецепт — білого гарячого шоколаду.

На дві порції нам треба: 2.5 склянки молока, 1 пачечка ваніліну, 2/3 плитки білого шоколаду. За бажанням — збиті вершки чи зефір для прикраси.

Шоколад поламайте на дрібні частини та додайте у молоко разом із ванільним цукром. Розігрійте, не доводячи до кипіння, щоб шоколад розтопився. Змішайте та розлийте по склянках.

Для прикраси: поріжте 1 рожевий зефір на дрібні частини й розділіть на верх напою у склянки. Зверху також можна додати трішки збитих вершків і потрусити потертим білим шоколадом.
2. Безалкогольний глінтвейн
napoi 141220211 3

Глінтвейн — безперечно найпопулярніший зимовий напій. Десь на рівні із какао та гарячим шоколадом. Його варіацій існує безліч — хоч кожного дня пий інший. Але оскільки основою глінтвейну є алкогольний напій — занадто часто його вживати ми не радимо. Деякі люди вірять у міф, що алкоголь випарюється при нагріванні, але це не так. Насправді ж, випарюється лише незначна його частина. Тож ми рекомендуємо спробувати приготувати ось цю безалкогольну інтерпретацію глінтвейну.

На дві порції треба: 500 мл виноградного соку, 3 зірочки гвоздики, по декілька шматочків лимону і апельсину. Дрібка кориці, мускатного горіха, імбиру сушеного та кардамону.

Сік вилийте у каструлю разом з усіма спеціями, додайте тонкі скибочки цитрусових. Нагрійте до появи мілких бульбашок, але не слід доводити до кипіння. Дайте напою настоятись під кришкою, поки він не охолоне до прийнятного теплого стану. За бажанням, можна підсолодити каплею меду.
3. Пряний чай з молоком
napoi 141220211 4

Більшість людей обожнює гарячу каву із молоком. Особливо, якщо додати у неї спеції. Але для ввечері її пити не варто, щоб не порушити сон. Тому пропонуємо замінити її на пряний чай.

Для двох порцій нам треба 1.5 склянки води, 2 склянки молока, 2 пакетики чаю. Гвоздика мелена, сушений імбир та мускатний горіх — по 1/5 ч.л. Кориця — дві палички, кардамон та 1 ст.л цукру.

Чай залийте гарячою водою та дайте настоятись 5 хвилин. Далі вилийте його в каструлю, додайте молоко, цукор і спеції. Варіть до кипіння, пропустіть через сито, та напій готовий!
4. Безалкогольний Егг-ног
napoi 141220211 5

Напій трішки схожий на “ґоґоль-моґоль” і дуже популярний у Європі. Ми ж пропонуємо його безалкогольну варіацію.

Для двох порцій необхідно: 2 склянки молока, 5 зірочок гвоздики, 1/4 ч.л кориці та 1/4 склянки згущеного молока. Пів склянки цукру, 4 яєчні жовтки. А також за смаком — збиті вершки, мускатний горіх, ванілін.

Змішайте спеції, згущене та звичайне молоко у каструлі. Розігрійте, не доводячи до кипіння. Окремо збийте ретельно жовтки із цукром. Продовжуючи збивати, поступово вливайте в жовтки тепле молоко. Потім вилийте назад у каструлю і варіть на слабкому вогні ще декілька хвилин.
Розлийте готовий напій по склянках та прикрасьте збитими вершками.
5. Збитень
napoi 141220211 6

На 500 мл води треба додати по 2/3 чайної ложки м’яти, квіток липи й листя смородини. Жменю сушених ягід, кілька горошин чорного перцю, 5г свіжого тертого імбиру і пару зірочок гвоздики. Все це разом треба проварити 20 хв та залишити настоюватись ще на 40 хв.

Потім підігріти й змішати з соком 1 лимона. Мед додають за смаком, коли напій трохи охолоне. Також за бажанням вливають трішки міцного алкоголю.
6. Грог
napoi 141220211 7
Варіацій приготування грогу є безліч, тож наш рецепт — не єдиний правильний. Проте слід пам’ятати, що напій доволі міцний, тож щовечора ним грітись не рекомендуємо. А от у вихідний зрідка посмакувати можна.

Для його приготування потрібно на 300 мл окропу потрібна одна чайна ложка чорного чаю, декілька зерняток духмяного перцю, бадьян, гвоздика — пару зірочок. По дрібці мускатного горіха та кориці, 2 чайні ложки цукру. Та ром — за смаком.

Залийте чай і спеції окропом, залиште запарюватись на 5 хвилин. Пропустіть через сито та влийте у напій ром. Для смаку в напій можна додавати будь які фрукти, ягоди, спеції. Та навіть збиті вершки.
7. Шоколадне вино
napoi 141220211 8
Сучасна варіація напою, який одночасно нагадує і глінтвейн і какао. Але ж уявіть, який смаковий вибух відбувається, коли поєднуєш два крутих напої разом!

На 2 склянки такого вина нам треба 2/3 пляшки вина сухого червоного, 1 склянка води, пів плитки чорного шоколаду, столова ложка какао та скільки ж меду (можна замінити цукром). А також 10 г апельсинової цедри й дрібка мускатного горіха.

Воду влийте в каструлю, додайте усі компоненти окрім вина та варіть до повного розчинення шоколаду. Влийте вино, та тримайте на легкому вогні, не доводячи до кипіння, ще 2-3 хвилини.

Подавати слід виключно гарячим. Можна прикрасити зверху зефіром чи маршмеллоу. Смачного!

Джерело: vsviti.com.ua

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!