Піцца вихідного дня у тебе на столі

Піцца вихідного дня у тебе на столі

  • куряче філе
  • 150 г моцарели або іншого сиру
  • маслини
  • 3 свіжих печериці
  • паприка
  • олія оливкова
  • 2 зубчики часнику
  • 50 г бекону або шинки, ковбаси
  • 1/2 болгарського перцю

Готуємо тісто

  • 2 склянки борошна
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 250 мл теплої води

Для соусу

  • 400 г помідорів у власному соку
  • 1-2 ч. л. сушеного базиліка
  • 1 лимон
  • Сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Куряче філе замаринувати в суміші паприки, часнику, олії і солі. Обсмажити з обох боків на гарячій сковороді.
  2. У теплій воді розвести сіль, дріжджі і оливкову олію. Борошно просіяти і зробити в центрі лунку. Налити в поглиблення воду з дріжджами і замісити тісто. Накрити його плівкою і дати піднятися в теплі.
  3. Приготувати соус для піци. Подрібнити блендером помідори без шкірки, додати базилік, сіль і перець за смаком, свіжовичавлений сік лимона. Довести до кипіння і готувати 10-15 хвилин.
  4. Тісто розкачати в коло, викласти на деко, змащене оливковою олією.
  5. Покрити основу соусом, залишаючи бортики. Викласти зверху подрібнений болгарський перець, нарізану курячу грудку, шматочки бекону, нарізані пластинками печериці й розрізані навпіл маслини.
  6. Посипати тертим сиром.
  7. Готувати піцу в духовці за 250 градусів близько 10-15 хвилин, доки сир не почне плавитися.
  8. Яким має бути тісто для піци

    • За консистенцією і складом тісто для піци має бути схожим на тісто для вареників, тільки трохи м'якше. Його обов'язково потрібно ретельно вимішати, щоб не було грудочок.
    • Професійні піцайоло розгортають руками, якщо досвіду бракує, можна взяти качалку. Слідкуйте, щоб краї були вище, ніж основна частина, тоді вони не підгорять.
    • Щоб тісто не прилипало до столу, за допомогою спеціальної лопатки для піци підсипати під низ борошно. "Млинець" має бути максимально тонким, без дірок. Бажано заздалегідь покласти його на деко, на якому ви і викладатимете інгредієнти.

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!